Advarer mot drapsmannen i Nittedal

Politiet betegner mannen som drepte Leif Ryen i Nittedal søndag som farlig. Jakten på drapsmannen fortsetter for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle mannen fra Nittedal nord for Oslo ble mandag siktet for forsettelig drap på den 45 år gamle forretningsmannen Leif Ryen i Nittedal søndag morgen. Mandag ettermiddag var 31-åringen fortsatt på frifot.

Store politistyrker har lett etter 31-åringen etter at Leif Ryen ble skutt og drept utenfor boligen sin i Nittedal, Åneby Hovedgård, ved 05.30-tiden søndag. Den siktede 31-åringen bor like i nærheten av gården.

- Vi har ingen formening om hvor siktede befinner seg, og vi har undersøkt steder der han kunne hatt tilhold. Grunnlaget for siktelsen er en totalvurdering av situasjonen og funn som er gjort på åstedet, sier lensmann Oddbjørn Myhre ved Nittedal lensmannskontor.

Farlig

Politiet hadde mandag ettermiddag ikke funnet drapsvåpenet. Siktede er med i Heimevernet, og har tilgang til et AG 3-gevær. Politiet ville mandag imidlertid ikke bekrefte om skuddene som drepte Ryen ble avfyrt med et slikt våpen. Mannen betegnes som farlig.

- Han er siktet for forsettlig drap, noe som i seg selv er en indikasjon på at han er farlig. I tillegg tror vi at han fortsatt er i besittelse av våpen, sier politimester Jørgen L. Høidahl i Romerike politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer