Advarer mot ecstasy-tabletter

Ei 18 år gammel jente døde etter å ha tatt ecstasy på en fest i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 18 år gamle jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset i Trondheim rundt klokka 04.40 natt til søndag.Kriminalvaktleder Geir Olav Granbo ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at dødsårsaken mest sannsynlig er ecstasy.

Politiet advarer nå mot en spesiell type ecstasy som de mener er ekstra sterke. To tabletter av samme type som jenta skal ha tatt er beslaglagt og sendt til videre undersøkelser.


Gule tabletter

- Vi vil advare mot disse ecstasy-tablettene, som er gule med et engelsk pund-merke på. Nå ber vi om publikums hjelp til å få stoppet distribusjonen av tablettene. Det er det viktigste for oss i øyeblikket, sier Geir Olav Granbo til Dagbladet.no.

Politiet frykter flere dødsfall dersom tablettene sprer seg. Det er ikke klart hvor mange tabletter jenta tok, heller ikke hvor hun fikk dem fra.

Kjæresten tok også ecstasy før de dro på festen, men skal ikke ha blitt syk

Kjæresten visste ingenting

Politiet vet lite om forløpet for dødsfallet, men jenta skal ifølge det politiet betegner som troverdige vitneforklaringer ha inntatt stoffet før hun oppsøkte en vennegjeng i bydel Østbyen i Trondheim. Her ble hun etter hvert svært dårlig, og skal ha fått et anfall i løpet av natta.


Før klokka fem om morgenen var jenta død.

LIVSFARLIG: Ei 18 år gammel jente døde etter å ha tatt slike ecstasy-tabletter, gule med et engelsk pundmerke på. Alle som kjenner til tablettene bes kontakte politiet i Trondheim, gjerne anonymt, på 73899014. Foto: Politiet
LIVSFARLIG: Ei 18 år gammel jente døde etter å ha tatt slike ecstasy-tabletter, gule med et engelsk pundmerke på. Alle som kjenner til tablettene bes kontakte politiet i Trondheim, gjerne anonymt, på 73899014. Foto: Politiet Vis mer

En sykepleier skal ha varslet politiet om at jenta hadde tatt ecstasy.

Kjæresten fulgte jenta til sykehuset, men ble ikke med inn. Han visste derfor ikke at hun var død før politiet tok hånd om ham.

- Det var veldig tøft for ham da vi fikk en prest til å overføre dødsbudskapet, sier Geir Olav Granbo, kriminalvaktleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Ber om hjelp

Både jenta og kjæresten skal være registret hos politiet i Trondheim fra tidligere, men skal ikke tilhøre noe tungt rusmiljø, opplyser Granbo.

I dag har politiet foretatt flere avhør i kretsen rundt kjæresteparet, og håper å komme i kontakt med flest mulig som har vært sammen med jenta på lørdag - særlig før paret dro på festen.

-Vi håper å finne ut hvor tablettene kan ha kommet fra for å kunne stoppe videre distribusjon. Nå prøver vi å informere alle involverte om alvorligheten i saken, sier Granbo.

Vi tar i mot alle tips, også anonymt, på telefon 73899014, oppfordrer kriminalvaktsjefen.

Ifølge politiet skal det ikke være noe stort ecstasy-miljø i Trondheim, og det er relativt sjelden det blir gjort beslag av stoffet.

- Vi har gjort små beslag dann og vann, men det er ikke noe tydelig miljø for ecstasy her, sier Tom Åge Dahl ved kriminalvakta

St. Olavs Hospital vil ikke kommentere dødsfallet.

Generelt er det en nedgang i bruk av ecstasy i Norge i dag, sa direktør i SIRUS til Dagbladet.no onsdag.