Advarer mot ekstra kraftig influensa i år

Verste siden svineinfluensaen i 2009.

INFLUENSA: Mer enn hver fjerde seng på akuttavdelingene ved Haukeland universitetssjukehus brukes nå av influensapasienter. Sykehuset har ikke hatt en lignende situasjon siden svineinfluensaen i 2009. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
INFLUENSA: Mer enn hver fjerde seng på akuttavdelingene ved Haukeland universitetssjukehus brukes nå av influensapasienter. Sykehuset har ikke hatt en lignende situasjon siden svineinfluensaen i 2009. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn hver fjerde seng på akuttavdelingene ved Haukeland universitetssjukehus brukes nå av influensapasienter. Sykehuset har ikke hatt en lignende situasjon siden svineinfluensaen i 2009.

Folkehelseinstituttets kart over influensautviklingen i Norge viser at det er høyest andel pasienter med influensasymptomer i Oslo og Vestfold, tett fulgt av Hordaland, Rogaland og Finnmark, skriver VG.

Overlege Hans Flaatten ved intensivavdelingen på Haukeland sier de ikke har hatt en lignende situasjon så tidlig på vinteren siden svineinfluensautbruddet i 2009.

Det er samme virus, influensa A: H1N1, som herjer i år, men det kalles ikke svineinfluensa.

- Igjen ser vi mer akutt lungesvikt. Vår erfaring er at noen influensapasienter blir sykere enn før. Pasientene blir liggende på intensivavdelingen lenger. De har pusteproblemer og må ligge i respirator, sier overlegen. Han vil foreløpig ikke spekulere i om vi igjen står foran en pandemi.

Det er kun de hardest rammede pasientene som legges inn på sykehus. Nær halvannen million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner på grunn av influensa, og hvert år dør 900 personer som følge av sykdommen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer