Advarer mot ekstrem kidnappingstrend

Betaler for å oppleve hvordan det er å bli kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det Detroit-baserte selskapet «Extreme Kidnapping» møter kritikk etter at mediene fanget opp bedriften som lokker våghalser til å la seg kidnappe for moro skyld.

Inspirert av Michael Douglas-filmen «The Game» har selskapet i flere år tilbudt denne noe utradisjonelle fritidsaktiviteten, og de lover at alle som blir med også vil få en video av sin egen «kidnapping».

- Det burde ha vært ulovlig å ha det så moro, er selskapets motto.

- Veldig realistisk - Denne tjenesten retter seg mot ekstremsportseventyreren som er lei av alt annet. Dette tar det hele til et nytt nivå, skryter gründeren Adam Thick i denne pressemeldingen.

Selskapet tilbyr forskjellige kidnappingsscenarioer, der den billigste frykten kan bli din for bare 500 dollar (om lag 2900 kroner). Gull-pakka koster 1200 dollar.

- Kidnappingen er veldig realistisk, og ikke for dem som lar seg skremme. Hver nyanse og detalj i en faktisk kidnapping gjenskapes for å skape en så intens opplevelse som overhodet mulig, sier Thick.

Truet med blåselampe I denne GQ-reportasjen forteller journalisten om hvordan hans «kidnapping» utspilte seg. Han ble blant annet truet med en blåselampe, og ble etterlatt i flere timer i mørket.

- Til slutt kom kidnapperne tilbake og førte meg tilbake til stolen. Romeo rev av meg masken og jeg fikk flomlyset rett i ansiktet, skriver journalisten.

Men ikke alle lar seg imponere av selskapet. Den tidligere FBI-agenten Brad Garret som nå jobber som analytiker for ABC News sier at det kan skape farlige situasjoner.

- Det de har gjort er å skape en situasjon der både politiet, ofrene og de falske gjerningsmennene kan komme til skade, sier han ifølge Daily Mail.