Advarer mot energidrikke

Kan belaste et barns kropp unødig, ifølge ny forskning.

NY FORSKNING: - Barn trenger ikke energidrikker, sier dr. Holly Benjamin, fra American Academy of Pediatrics. Hun er en av forfatterne bak en ny rapport som advarer barn og unge mot Red Bull og andre energidrikker. Foto: Jon Terje Hellgren hansen / Dagbladet
NY FORSKNING: - Barn trenger ikke energidrikker, sier dr. Holly Benjamin, fra American Academy of Pediatrics. Hun er en av forfatterne bak en ny rapport som advarer barn og unge mot Red Bull og andre energidrikker. Foto: Jon Terje Hellgren hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en fersk rapport advares det mot at barn og tenåringer drikker såkalte energidrikker - og det rådes til restriktiv bruk av sportsdrikker.

- Barn trenger ikke energidrikker, sier dr. Holly Benjamin, fra American Academy of Pediatrics. Hun er en av forfatterne bak den nye rapporten.

Benjamin mener at et regelmessig inntak av energidrikker vil belaste kroppen unødig.

Kan ha bivirkninger Ifølge ferske tall fra analysebyrået Nielsen Norge solgte norske dagligvarebutikker sports-og energidrikker for 440 millioner kroner.    - Disse drikkene inneholder koffein og andre stimulerende stoffer som ikke er næringsgivende , sier hun til nyhetsbyrået Reuters.

I den nye rapporten, publisert i tidskriftet Pediatrics, har forskerne undersøkt virkningen av energidrikke.

- Hvis man drikker dette regelmessig, så belaster det kroppen. Og man vil ikke belaste kroppen til en person som vokser, sier Benjamin.

Forskerne poengterer at disse drikkene ofte inneholder vitaminer og urter, man ikke alltid vet om kan ha bivirkninger.

- Forstyrrer hjerterytmen Forskerne hevder at noen av stoffene som finnes i energidrikker blant annet kan forstyrre hjerterytmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer