Coronaviruset:

Advarer mot «europeisk felle»

I Europa truer en ny smittebølge. I USA er situasjonen en helt annen. Der har smitten begynt å stabilisere seg, og flere delstater har begynt å lempe på restriksjonene. Flere helseeksperter mener amerikanerne nå må unngå å gå i samme «felle» som Europa.

TREDJE BØLGEN: Flere europeiske land har innført strenge tiltak for å unngå en tredje smittebølge, men det blir stadig satt nye dystre rekorder. Foto: AP/NTB.
TREDJE BØLGEN: Flere europeiske land har innført strenge tiltak for å unngå en tredje smittebølge, men det blir stadig satt nye dystre rekorder. Foto: AP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere europeiske land har innført strenge tiltak for å unngå en tredje smittebølge, men noen står allerede i stormen.

Antallet nye smittetilfeller økte med rundt seks prosent i Europa i forrige uke, ifølge WHOs ukentlige statusoppdatering.

De høyeste tallene ble registrert i Frankrike, Italia og Polen.

Les mer om smittesituasjonen i Europa lenger ned i saken.

I USA er situasjonen derimot en helt annen. Der har smittesituasjonen stabilisert seg, og ligger nå på rundt 60 000 nye tilfeller hver dag.

Flere amerikanske delstater har begynt å lempe på restriksjonene, og begynt å åpne for at yngre voksne kan få vaksinen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Advarer amerikanerne

Nå advarer flere helseeksperter amerikanerne, og sier at optimismen i USA bør komme med forsiktighet.

- Europas raske avslapping av avstandskravene mange steder, kombinert med at mange slapper av fordi de ser lyset i enden av tunnelen, bidro til de nåværende smittetoppene.

Det mener Josh Michaud, assisterende direktør for global helsepolitikk ved Kaiser Family Foundation i Washington.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer