Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot falsk Ikea-melding

- Dette gjør aldri Ikea.

FALSK: Elisabeth Zeiner Molina var en av dem som mottok e-posten som utga seg for å være fra Ikea. Foto: Skjermdump
FALSK: Elisabeth Zeiner Molina var en av dem som mottok e-posten som utga seg for å være fra Ikea. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere har i løpet av kvelden meldt om det de mistenkter er en svindel-SMS på Ikea Norges Facebook-sider i kveld. 

I meldingen, som stammer fra et +35-nummer, hevdes det at mottakerne kan få en kupong for 700 kroner fra Ikea. I SMS-en følger det en lenke. Den vil du trolig unngå å trykke på. 

- Dette er en falsk SMS og kommer ikke fra oss. Det er dessverre slik fra tid til annen at noen misbruker merkenavnet vårt, sier kommunikasjonsrådgiver Gudrun Lægreid i Ikea til Dagbladet. 

Hun forteller at liknende svindelforsøk er blitt gjennomført før, men at kunder som regel har en sunn skepsis til slike meldinger. 

Heldigvis ser det ut til at de fleste er skeptiske til slike tilbud som er for gode til å være sanne. Det ser vi også når de rapporterer om det til oss. Vi har ikke merket noe mer til dette i det siste, men det skjer fra tid til annen.

Ikea kjenner ennå ikke omfanget av den nåværende SMS-kampanjen. 

- Alt slikt rapporteres til våre jurister, og vi sjekker saken videre. Ikea sender aldri ut SMS med konkurranser eller kuponger, sier hun.

Elisabeth Zeiner Molin var en av dem som mottok SMS-en og gjennomskuet den som svindel.  

- Ja, jeg gjennomskuet den. I det siste har jeg blitt oppringt av flere nummer fra utlandet, skriver hun til Dagbladet.