Advarer mot falske leger

Kontrollorgan tror det er juksemakere i det norske helsevesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktøren i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) er sikker på at kontoret er blitt lurt av falske vitnemål og at juksemakere jobber i helsevesenet.

- Svindlere som lurer oss kan gjøre skade på liv og helse, sier direktør Per Haugum i autorisasjonskontoret til Dagsavisen.

I årsrapporten for 2006 slår SAFH fast at stadig flere juksemakere prøver å få jobb i helsevesenet ved blant annet å forfalske årsrapporter og vitnemål.

- Vi klarer ikke å avsløre dem som har kjørt et falskt dokument som ser ekte ut. Vi vet ikke hvor mange dette gjelder, men er temmelig sikre på at noen av dem kan ha lurt oss og da også fått jobb i norsk helsevesen, sier Haugum til Dagsavisen.

Leder Per Meinich i Yngre legers forening mener arbeidsgiverne må ta et større ansvar og selv sørge for bedre sjekking ved ansettelser og oppfølging av nyansatte.

(NTB)

JUKSELEGER: Statens autorisasjonskontor for helsepersonell frykter de ikke oppdager alle som har forfalsket vitnemål og arbeidserfaring. Illustrasjonsfoto: JACQUES HVISTENDAHL
JUKSELEGER: Statens autorisasjonskontor for helsepersonell frykter de ikke oppdager alle som har forfalsket vitnemål og arbeidserfaring. Illustrasjonsfoto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer