Advarer mot farlig luft i California

På én uke slapp brannene ut like mye klimagasser som 440.000 biler gjør på ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene sendte lørdag ut advarsler mot farlig og forurenset luft etter brannene som har herjet Sør-California i en uke.

Forurensningsnivået i området har steget til tre ganger mer enn normalt som følge av brannene på grunn av røyken og de ørsmå partiklene i lufta.

Tjukk smog hang over hele San Diego og lukten av brennende tre kunne ennå kjennes lørdag.

Myndighetene er også bekymret over virkningene på lang sikt når det gjelder forurensning og drivhusgasser som følge av brannene som førte til enorme røykskyer som kunne merkes så langt nord som i Sacramento.

På én uke slapp brannene ut like mye klimagasser som 440.000 biler gjør på ett år, sier Patricia Rey i miljømyndighetene EPA.

Advarslene går til innbyggerne i fem fylker - San Diego, Orange, Los Angeles, San Bernardino og Riverside, og gjelder spesielt eldre, barn og dem som har astma eller andre åndedrettsproblemer.

- Luftkvaliteten har gått fra usunn til helsefarlig, noe som betyr at det beste rådet til alle er å holde seg innendørs, sier Rey.

Hun understreket at det hjelper lite å ha på seg masker siden de giftigste og farligste partiklene er så små at maskene ikke stanser dem.NTB

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer