Advarer mot farlig slanketrend: «fylloreksia»

En fersk undersøkelse viser at 16 prosent av nordmenn i alderen 18 til 29 dropper måltider før de skal drikke alkohol.

SULTER SEG FØR FEST: Mange unge voksne velger å droppe måltider fordi de skal drikke alkohol samme dag. - Usunt og farlig, mener eksperter. Illustrasjonsfoto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
SULTER SEG FØR FEST: Mange unge voksne velger å droppe måltider fordi de skal drikke alkohol samme dag. - Usunt og farlig, mener eksperter. Illustrasjonsfoto: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladet februar 2011: «Cathrine» sulter seg før fylla og får blackout av fire cider

(Dagbladet): «Drunkorexia» - eller «fylloreksia» som det er blitt oversatt til på norsk - handler om å kutte ut måltider eller sulte seg før man drikker alkohol, slik at man holder seg under en satt grense for et daglig inntak av kalorier.

En fersk undersøkelse utført av MMI på vegne av organisasjonen AV-OG-TIL viser at 16 prosent av norske kvinner og menn i alderen 18 til 29 spiser mindre de dagene de drikker alkohol. 41 prosent av alle kvinner som deltok i undersøkelsen svarer at de tenker over hvor mange kalorier alkohol inneholder.

- Dette er enda et uttrykk for at vår kultur har et altfor anstrengt forhold til det å ta til seg energi. Mange er for opptatt av å telle kalorier, være bekymret eller misfornøyd. Før hadde man forbudstiden da det var ulovlig å konsumere alkohol. Den nye forbudstiden handler om kalorier, sier psykiater og professor Finn Skårderud til Dagbladet.

- Ingen diagnose Han er en av Norges fremste eksperter på spiseforstyrrelser og stifter av Villa Sult, og understreker at betegnelsen «fylloreksia» ikke er en diagnose eller en sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer