FAVORITT:  Hamid Karzai var ansett som den klare favoritten i presidentvalget i Afghanistan. - Resultatene viser at han har vunnet, sier valgkampsjef. Men valgklagekommisjonen har ennå ikke avgjort om resultatet er til å stole på. Foto: AP/Rafiq Maqbool/Scanpix
FAVORITT: Hamid Karzai var ansett som den klare favoritten i presidentvalget i Afghanistan. - Resultatene viser at han har vunnet, sier valgkampsjef. Men valgklagekommisjonen har ennå ikke avgjort om resultatet er til å stole på. Foto: AP/Rafiq Maqbool/ScanpixVis mer

Advarer mot forsinket valgprosess i Afghanistan

Om det blir nødvendig med en andre valgrunde i Afghanistan, kan det drøye til neste år før den blir gjennomført, advarer valgkommisjonen i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Valgklagekommisjonen må skynde seg hvis det skal være mulig å gjennomføre en andre valgrunde i år, sier Daoud Ali Najafi fra landets valgkommisjon.

Valgklagekommisjonen behandler de utallige klagene om fusk som er fremmet i kjølvannet av presidentvalget.

- Klimaet i Afghanistan gjør at det ikke er mulig å gjennomføre den andre valgrunden senere enn den tredje uka i oktober, sier Najafi.


Alternativet er å vente til våren, fastslår han. Vestlige diplomater har advart mot at en slik forsinkelse vil gjøre situasjonen i landet mer ustabil.


Valgkommisjonen i Afghanistan kunngjorde tidligere denne uka at Hamid Karzai vant presidentvalget med 54,6 prosent av stemmene, men valgresultatet er ikke endelig før valgklagekommisjonen har godkjent det.


Det er kun nødvendig med en andre valgrunde om ingen av kandidatene får mer enn 50 prosent av stemmene. (NTB)