Advarer mot giftig røyk

Frykt for giftig gass gjorde at nær 75 mennesker ble evakuert da det brøt ut brann i et lagerlokale på Kløfta i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enorm røyksky ligger over Kløfta etter lagerbrannen. Røyken driver nå mot Nittedal. Politiet har blitt nedringt av bekymrede beboere.

- - Situasjonen er fremdeles uavklart. Vi har fått telefoner fra mange folk som er bekymret, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB ved 15.15-tiden i dag.

28 hus blir evakuert på grunn av mulig helseskadelige gasser fra en lagerbrann på Kløfta. Brannvesenet har hatt problemer med å få ontroll over brannen. Den ene veggen på bygget har nå rast ned.

Skuelystne trafikkanter har også skapt problemer. Vann fra slokningsarbeidet har rent ned på E6 og frosset og skapt glatte kjøreforhold.

Det kan også bli vanskelig å finne årsaken til brannen. Teknikerne regner med å få problemer med å finne ut noe når alt fryser til is i sprengkulda.

Politiet oppfordrer folk i nærheten til å holde seg innendørs fordi røyken kan være giftig.

Det var like over klokka ti i formiddag at politiet fikk melding om at det brant i et elektrolager til Siemens.

Ingen skal ha kommet til skade i brannen, men det brenner kraftig i sørenden av taket, og brannvesenet jobber med å få kontroll, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Røyken driver i retning av Gardermoen som har lagt om innflygingsruten. Men det er foreløpig ikke meldt om forsinkelser i flyttrafikken i forbindelse med brannen.

(Dagbladet.no/NTB)

GIFTIG: Den kraftige røyksøylen kan inneholde giftige gasser, frykter politiet.
EVAKUERT: Brit Bakk var midt i hårfarginga da politiet ringte og ga beskjed om evakueringen.