HVITT I OSLO: Oslo våknet opp til den første snøen i dag. Politiet advarer om svært glatte veier. Foto: Geir Barstein / Dagbladet
HVITT I OSLO: Oslo våknet opp til den første snøen i dag. Politiet advarer om svært glatte veier. Foto: Geir Barstein / DagbladetVis mer

Advarer mot glatte veier rundt om i landet

Vinteren har festet grepet og søndag meldes det om svært glatte veier i flere byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen advarer mot glatte veier flere steder. Rogaland og Hordaland har vært preget av glatte veier i hele helga, mens også Agderfylkene, Buskerud og Telemark har glatt føre. Politiet i Oslo ber folk kjøre forsiktig.

- Det er noen uhell her og der, men ikke noe veldig alvorlig så langt. I Oslo-regionen er det sesongens første snøfall, så vi vil oppfordre publikum til å kjøre veldig forsiktig. Avpass farten eter forholdene, sier operasjonsleder Even Gjørstad i Oslo Politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at brøytemannskaper jobber på spreng for å rydde veiene.

- Det er særlig noen av småveiene som er glatte og har mye snø. Mannskapene prioriterer de mest trafikkerte veiene hvor det brøytes og saltes, sier Even Gjørstad til Dagbladet.

På twitter melder politiet om kollisjon på Skøyen på E 18 inngående, og politiet i Follo melder også om en person som har kjørt inn i en lyktestolpe.

Bilder fra Bergens-området forteller om mildt sagt ufyselige forhold på Vestlandet. Vann, slaps og is gjør veiene til rene skøytebaner.

Nysnø - Alt tilgjengelig mannskap er ute for å ta unna, sier trafikkoperatør Idar Sangholt hos Vegtrafikksentralen, som oppfordrer hordalendinger til å være forsiktig på veiene, til BT.

Begge Agderfylkene våknet opp til nysnø søndag. Det skaper vanskelige forhold på så vel hovedveier som småveier.

- Det kom en del snø i løpet av natta og det er glatte veier nå. Det skal komme regn, så vi får håpe det regner bort, sier operasjonsleder Geir Andersen i Aust-Agder politidistrikt til NTB.

VINTERFØRE: Flere steder i landet har vinteren festet grepet og politiet ber folk om å kjøre forsiktig. Foto: NTB/Scanpix.
VINTERFØRE: Flere steder i landet har vinteren festet grepet og politiet ber folk om å kjøre forsiktig. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer