Advarer mot glatte veier

Lite kø, men mange ulykker på påskens siste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk trafikken her
• Sjekk været her

(Dagbladet.no): Det var lite kø og trafikkproblemer i landet i går kveld, men i Sør-Norge har det vært flere trafikkulykker i ettermiddag.

Klokka 21.15 søndag fikk politet melding om en front til front-kollisjon ved Bommestadbakkene på E18 mellom Larvik og Sandefjord.

Tre personer er sendt til sykehus med ambulanse, men skadeomfanget er foreløpig uvisst, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

- Det er glatt og snøkaos i området, sier operasjonsleder Knut Henning Bjune til Dagbladet.no søndag kveld.

På taket

På E 18 syd for Tønsberg kjørte en personbil av veien og havnet på taket klokka 18.30.

Den kvinnelige sjåføren (21) ble sendt til legevakta for en sjekk, men skal ikke være alvorlig skadd.

- Hun kjørte under fartsgrensen, og det var nok føret som gjorde at hun fikk sleng på bilen. Det er glatt og snør tett, sier Bjune.

GLATTE VEIER: Glatt føre var sannsynligvis årsaken til denne rundvelten utenfor Tønsberg i ettermiddag. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
GLATTE VEIER: Glatt føre var sannsynligvis årsaken til denne rundvelten utenfor Tønsberg i ettermiddag. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO Vis mer

Ulykken skjedde i sydgående retning, like ved avkjøringen til Andebuveien. Veien er nå åpen, men vil bli stengt et kort øyeblikk når bilen senere i kveld skal hentes av en redningsbil.

- Jeg har ikke fått melding om at det skal være køproblemer på stedet - på grunn av påsketrafikken er det flere biler i nordgående retning, sier Bjune.

Dødsulykke på E18

På E18 ved Svartskogen i Oppegård i Akershus kolliderte to biler front mot front ved 18-tiden søndag. Ifølge Østlandets Blad er en person bekreftet omkommet, mens flere personer er skadet. 

Veien på stedet ble stengt etter ulykken, men åpnet igjen ved 19.30-tiden.

Tett snø i Rogaland

Også i Rogaland har det snødd tett, og bare siden klokka 19 søndag har politiet fått inn melding om tre trafikkulykker i fylket. Den mest alvorlige skjedde på Nordsjøveien i Sola kommune, der to personbiler kolliderte med hverandre klokka 19.10.

- Fem personer ble hentet av ambulanse og kjørt til legevakta, sier Britt Randulf Karlsen, operatør ved Rogaland politidistrikt. Skadeomfaget er foreløpig ukjent.

Advarer mot glatte veier

Ulykken skjedde mest sannsynlig fordi en av bilene ikke overholdt vikeplikten. Den andre bilen, som ble kjørt av en 18 år gammel mann, fikk store materielle skader.

Begge bilene måtte taues vekk.

Tre ulykker i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag har det vært tre trafikkulykker så langt i dag.

- Den ene skyldtes glatte veier, mens årsaken til den siste ulykken, som skjedde på E6 ved Grong, var en sjåfør som valgte å ikke benytte seg av vikeplikten, sier Dag Hjulstad, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Fire personer ble sendt til sykehuset i Namsos med mistanke om bruddskader etter kollisjonen.

Jevnt over Sollihøgda

Veitrafikksentralen melder om lite kø, men mange utforkjøringer.

- Det var minst ti-15 utforkjøringer i Oslo og Akerhus etter snøfallet i femtiden søndag ettermiddag. Det ble stedvis veldig glatt, men det har bedret seg nå, sier Dag Thorstein Schou, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen til Dagbladet.no.

Til og med over Sollihøgda skal det være lite eller ingen kø.

- Der pleier det å være dobbelt så mye trafikk som det er nå. Det kan være litt småkø, men ingen stor saktegående kø, sier Schou.

Inn til Bergen går det sakte der rv. 7 møter E 16. I Finnmark er det en del kolonnekjøring og nattstengte veier. I Østfold havnet en bil med tre eldre mennesker på taket på riksvei 110 ved Solgård. De tre kom uskadd fra ulykken.  

Trailer stanset tog og trikk

I Oslo oppsto det problemer da en trailer rev ned en kjøreledning for trikken i Oslogate i Gamlebyen ved 17-tiden. Det førte til full trikkestans i lengre tid. Tog til og fra nord ble også stanset en kort stund på grunn av ulykken.

Togenes strømledning måtte kobles ut under slokkingen, opplyser vakthavende informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

- Enkelte ruter vil henge igjen utover kvelden, sier Hjertaas. Det gjelder først og fremst avganger på Gardermobanen og Gjøvikbanen. Men også ruter sør for Oslo Sentralstasjon vil rammes, ettersom flere av disse togene kommer nordfra.

Også på Nordstrand i Oslo var to sjåfører uhelidge i kveld. Freyr Einarsson (20) kjørte ned en liten helling, da han merket at bilen ikke var til å stoppe.

- Det var speilglatt på veien og bilen bare skled nedover. Jeg holdt meg fast og håpet på det beste, sier han til Dagbladet.no.

I Ekebergveien traff han en annen personbil, som etter sammenstøtet landet på hodet i trikkeskinnene.

- Sjåføren kom raskt ut og ingen av oss ble skadd.

<B>SPEILGLATT</B>: På Nordstrand i Oslo havnet denne bilen på trikkeskinnene.
DØDSULYKKE: En person omkom i en front-kollisjon ved Svartskogtoppen på E18 i Follo.
TRAILERTRØBBEL: Denne traileren satte seg bom fast under en jernbanebru i Oslo. Dermed sto trikken og togene bom stille også.