Advarer mot glatte veier

Vegtrafikksentralen og politiet ber bilister på Østlandet og Sørlandet om å utvise ekstra aktsomhet etter dagens snøfall.

GULT FARENIVÅ: Det er fare for mye snø og glatte veier over hele Østlandet fredag kveld. Video: Emilie Rydning / Øystein Sæthre, Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en rekke mindre trafikkuhell på Østlandet og Sørlandet i dag.

Nå ber Vegtrafikksentralen og politiet bilister om å utvise ekstra aktsomhet som følge av dagens snøfall - det første i mange kystnære strøk på Østlandet.

Samtidig advarer de mot glatte veier.

- Det er foreløpig ikke snakk om store mengder, men det kan være lokale variasjoner. Det er også fare for at veiene blir glatte på grunn av frosten i bakken og snøen i lufta, sier Jeanette Andersen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til Dagbladet.

- Beregn god tid

Derfor ber Vegtrafikksentralen bilistene som skal ut og kjøre i ettermiddag eller i kveld om å beregne god tid, og kommer også med en rekke andre oppfordringer og råd.

- For det første må du være skodd for forholdene. Du skal ha vinterdekk nå, sier trafikkoperatør Andersen.

Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli konkurrerer i hvem som skifter hjul på bilen raskest. Video/klipp/regi: Thomas Rasmus Skaug / Endre Vellene Vis mer

Hun legger til:

- Og som alltid: Kjør etter forholdene.

Det samme er budskapet fra Agder politidistrikt.

- Det er snø i lufta, og politiet oppfordrer alle til å avpasse farten etter forholdene og ha gode dekk på bilen, heter det i en melding fra politiet på Twitter.

Flere ulykker

Dette er bare noen av ulykkene som skjedde i formiddag og ettermiddag på Østlandet:

STENGT: Veien var i en periode stengt etter ulykken. Foto: Nyhetstips.no
STENGT: Veien var i en periode stengt etter ulykken. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

På E18 ved Kråkstad i Ski i Akershus ble tre bilister involvert i en trafikkulykke fredag ettermiddag, ifølge Vegtrafikksentralen, som skriver at bilister må belage seg på forsinkelser. Veien var helt stengt inntil 13.45-tida, men det skal ikke være snakk om personskade i forbindelse med ulykka, ifølge politiet.

På E18 i Holmestrand i Vestfold fikk nødetatene klokka 13.50 melding om en kjedekollisjon i Bringåkertunnelen i nordgående retning. Tunnelen var i 14.00-tida stengt, melder politiet.

SOLLIHØGDA: Dette bildet er fra Statens vegvesens webkamera på E16 ved Sollihøgda og ble tatt like før klokka 12.00. Foto: Statens vegvesen
SOLLIHØGDA: Dette bildet er fra Statens vegvesens webkamera på E16 ved Sollihøgda og ble tatt like før klokka 12.00. Foto: Statens vegvesen Vis mer

På Vollsveien, fv. 1632 fra Jar til Stabekk i Bærum, veltet et vogntog i ettermiddag, og veien ble stengt, ifølge Vegtrafikksentralen.

På E18 rett før avkjøringa til Asker havnet en bilist i en singelulykke og ble tatt med av ambulansen for ytterligere sjekk etter å ha klaget over ryggsmerter, ifølge Oslo politidistrikt.

Oslofjordtunnelen var i en periode stengt etter et trafikkuhell på Follo-siden, ifølge Øst politidistrikt.

På E16 i Bærum ble en trailer til hinder på grunn av det glatte føret ved Bjerkestua, og veien måtte saltes, skriver Oslo politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer