Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot glatte veier

Vegtrafikksentralen og politiet ber bilister på Østlandet og Sørlandet om å utvise ekstra aktsomhet etter dagens snøfall.

GULT FARENIVÅ: Det er fare for mye snø og glatte veier over hele Østlandet fredag kveld. Video: Emilie Rydning / Øystein Sæthre, Foto: Scanpix Vis mer

Det har vært en rekke mindre trafikkuhell på Østlandet og Sørlandet i dag.

Nå ber Vegtrafikksentralen og politiet bilister om å utvise ekstra aktsomhet som følge av dagens snøfall - det første i mange kystnære strøk på Østlandet.

Samtidig advarer de mot glatte veier.

- Det er foreløpig ikke snakk om store mengder, men det kan være lokale variasjoner. Det er også fare for at veiene blir glatte på grunn av frosten i bakken og snøen i lufta, sier Jeanette Andersen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til Dagbladet.

- Beregn god tid

Derfor ber Vegtrafikksentralen bilistene som skal ut og kjøre i ettermiddag eller i kveld om å beregne god tid, og kommer også med en rekke andre oppfordringer og råd.

- For det første må du være skodd for forholdene. Du skal ha vinterdekk nå, sier trafikkoperatør Andersen.

Pål Anders Ullevålseter og kona Mette Solli konkurrerer i hvem som skifter hjul på bilen raskest. Video/klipp/regi: Thomas Rasmus Skaug / Endre Vellene Vis mer

Hun legger til:

- Og som alltid: Kjør etter forholdene.

Det samme er budskapet fra Agder politidistrikt.

- Det er snø i lufta, og politiet oppfordrer alle til å avpasse farten etter forholdene og ha gode dekk på bilen, heter det i en melding fra politiet på Twitter.

Flere ulykker

Dette er bare noen av ulykkene som skjedde i formiddag og ettermiddag på Østlandet:

STENGT: Veien var i en periode stengt etter ulykken. Foto: Nyhetstips.no
STENGT: Veien var i en periode stengt etter ulykken. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

På E18 ved Kråkstad i Ski i Akershus ble tre bilister involvert i en trafikkulykke fredag ettermiddag, ifølge Vegtrafikksentralen, som skriver at bilister må belage seg på forsinkelser. Veien var helt stengt inntil 13.45-tida, men det skal ikke være snakk om personskade i forbindelse med ulykka, ifølge politiet.

På E18 i Holmestrand i Vestfold fikk nødetatene klokka 13.50 melding om en kjedekollisjon i Bringåkertunnelen i nordgående retning. Tunnelen var i 14.00-tida stengt, melder politiet.

SOLLIHØGDA: Dette bildet er fra Statens vegvesens webkamera på E16 ved Sollihøgda og ble tatt like før klokka 12.00. Foto: Statens vegvesen
SOLLIHØGDA: Dette bildet er fra Statens vegvesens webkamera på E16 ved Sollihøgda og ble tatt like før klokka 12.00. Foto: Statens vegvesen Vis mer

På Vollsveien, fv. 1632 fra Jar til Stabekk i Bærum, veltet et vogntog i ettermiddag, og veien ble stengt, ifølge Vegtrafikksentralen.

På E18 rett før avkjøringa til Asker havnet en bilist i en singelulykke og ble tatt med av ambulansen for ytterligere sjekk etter å ha klaget over ryggsmerter, ifølge Oslo politidistrikt.

Oslofjordtunnelen var i en periode stengt etter et trafikkuhell på Follo-siden, ifølge Øst politidistrikt.

På E16 i Bærum ble en trailer til hinder på grunn av det glatte føret ved Bjerkestua, og veien måtte saltes, skriver Oslo politidistrikt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media