Advarer mot godterimann

Lokker barn med godteri og kattunger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Kongsvinger i Hedmark advarer nå mot en mann som forsøker å lokke til seg barn med godteri og kattunger, melder Glåmdalen.

For to uker siden ble det meldt at mannen forsøkte å lokke til seg barn i Marikollen-området, der det blant annet ligger en stor barneskole.

Denne uka skal han også ha forsøkt seg i Vennersberg-området, som ligger på andre siden av byen.

Godterimannen skal kjøre en grå eller gråbrun kassebil.

– Vi har fått inn i flere meldinger. Selv om noe kan være rykter, kjenner vi til minst tre konkrete, nye tilfeller der ukjente har forsøkt å lokke barn rundt 10-årsalderen inn i en grå/brun, stor varebil i Vennersberg-området, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli til lokalavisa.

Det bor svært mange barnefamilier i området, og en annen av byens barneskoler ligger der. Seinest torsdag denne uka skal mannen ha forsøkt å lokke barn med seg.

Noen ganger er det sett mer enn én voksen person i bilen. Politiet ser de to sakene i sammenheng.

– Det kan dreie seg om flere tilfeller enn de tre vi til nå konkret kjenner til, og politiet tar saken med største alvor, sier Nordli.

BOLIGOMRÅDE: Her, ved en nedlagt Rema 1000-butikk på Vennersberg i Kongsvinger, ble mannen observert tidligere denne uka. Foto: Roar Velten
BOLIGOMRÅDE: Her, ved en nedlagt Rema 1000-butikk på Vennersberg i Kongsvinger, ble mannen observert tidligere denne uka. Foto: Roar Velten Vis mer

Politiet ønsker tips i saken. De har også varslet skolene, som har informert elevene.

– Det har tydeligvis virket etter hensikten, for de elevene som er blitt forsøkt lokket inn i bilen, har avvist forsøkene, akkurat slik de bør gjøre, sier Nordli til Glåmdalen.