Advarer mot heksejakt

- Hvor er Gerd-Liv Vallas venner, spør Tore Tønnes venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag etterlyser strategisk rådgiver Jørgen M. Grønneberg LO-leder Gerd-Liv Vallas venner, som han mener bør slå ring om henne nå som hun er utsatt for et så stort press.

Grønneberg var en venn av tidligere statsråd Tore Tønne, som døde i desember 2002.

- Omfanget som dekningen av denne saken nå har fått, har nådd et nivå som gjør at varsellampene burde lyse for hennes nettverk. Det er bedre med en samtale for mye enn at man ikke får anledning til å ha den, sier Grønneberg til Nettavisen.


Mørkt hull
På spørsmål om han tror Valla er sterk nok til å tåle belastningen, svarer Grønneberg at han mener Vallas nettverk bør stille seg akkurat det spørsmålet.

- Enten det er Jens Stoltenberg eller folk som kjenner henne i en vennesammenheng eller familiesammenheng. Hele nettverket må stille seg det spørsmålet, sier han.

Ifølge Grønneberg er det veldig få som forsvarer henne nå. Og forskning etter Tønnes dødsfall viser at personer som utsettes for så hardt press kan ende opp i et «mørkt hull».

- Umulig å forsvare seg

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen går i samme retning i lederen i dagens avis.

- For øyeblikket er hovedfaren at at denne saken ender opp som en hekseprosess mot Gerd-Liv Valla, med løsrevne og urimelige påstander det i praksis er umulig å forsvare seg mot, skriver Braanen.

Dagbladets politiske kommentator Stein Aabø sa i går at Valla uansett er en av de LO-lederne som har utrettet mye på vegne av sine medlemmer.

- De har vunnet mange politiske slag den siste tiden, som i saken om sykelønnsordningen. Valla har også vist integritet ved å ta fighter med sine politiske allierte, mener Aabø.


Støtte
Vanlige LO-medlemmer gir også uttrykk for støtte til Valla:

- Valla er i høyeste grad en sterk kvinne, og det virker som hun styrer godt, sier Veronica Wærness (21) til Dagbladet.no.

UNDER STERKT PRESS: Nå må vennene hennes passe på LO-lederen, mener vennen til den tidligere statsråden Tore Tønne.
- BLE MOBBET AV VALLA:</B> Ingunn Yssen offenliggjorde sitt opsigelsesbrev, som inneholdt skarp kritikk av Valla. Etter dette har mediepresset mot LO-lederen økt voldsomt.