Advarer mot hets av Nav-ansatte

Parat-leder Unn Kristin Olsen og sentral hovedtillitsvalgt for Nav, Agathe Osland Hellesen, advarer mot heksejakt på Nav-ansatte.

BEKYMRET: Parat er bekymret for at Nav-ansatte hetses og sjikaneres. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKYMRET: Parat er bekymret for at Nav-ansatte hetses og sjikaneres. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Parat-leder Unn Kristin Olsen sier i en pressemelding at Nav-skandalen skyldes en lovtolkning Nav-ledelsen har ansvar for, og advarer mot hets og sjikanering av Nav-ansatte.

- Dette er en alvorlig sak som berører svært mange mennesker og det er ikke vanskelig å forstå reaksjonene med både sinne og frustrasjon. Samtidig er det ikke den enkelte ansatte i Nav som er ansvarlig for slike systemfeil, sier Olsen.

Mandag kom det fram at retten til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land har vært praktisert feil.

Rundt 2400 saker eller personer har fått en tilbakekrevingssak som kan være feil, opplyste Nav-direktør Sigrun Vågeng på en pressekonferanse mandag.

Svært mange har fått kutt i stønaden, fått krav om tilbakebetaling - eller i verste fall sonet dommer selv om det ikke har vært grunnlag for det.

Bekymret for ansatte

Sentral hovedtillitsvalgt for Nav, Agathe Osland Hellesen, er bekymret for ansatte i Nav som nå blir utsatt for et enormt press fra alle kanter.

De advarer nå mot en heksejakt på ansatte og saksbehandlere.

- Denne saken er alvorlig for alle. Først og fremst til de som er direkte berørt og som har fått en uriktig behandling. Her har vi alle et ansvar for å rydde opp så snart som mulig og gi dem oppreisning. Jeg er også glad for at det skal gjennomføres ekstern granskning og en rekke interne prosesser for å rydde opp i feil som er begått. Det er samtidig ikke enkeltpersoner og saksbehandlere i NAV som på eget initiativ tolker lovverket, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer