Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot hundegård-svindel

Flere hundre norske hundeeiere kan ha blitt rundlurt av bedragerimistenkte.

LURT: Tom Erik Sæthern betalte for en hundegård han ikke fikk. Her med med hundene Loke (t.v) og Trym. Foto: Arnt E. Folvik
LURT: Tom Erik Sæthern betalte for en hundegård han ikke fikk. Her med med hundene Loke (t.v) og Trym. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): - Jeg ble lurt, sier hundeieren Tom Erik Sæthern fra Sem i Vestfold til Dagbladet.

Han er en av mange hundeeiere som har bestilt og forhåndsbetalt hundegård fra selskapet Cigam i Søgne i Vest-Agder. Cigam har annonsert på nettet med hundegårder til 1990 kroner.

TV 2 hjelper deg forteller i kveld hele historien om den angivelige hundegårdsvindelen.

- Jeg har sett litt på noen andre tilbud. Da har det kostet 5-7000 kroner for tilsvarende hundegårder, sier Schjølberg, som er bosatt i Trondheim. Han sier han nå vil anmelde selskapet.

Det har omtrent 60 andre gjort før ham, opplyser politiadvokat Johan Martin Kile til Dagbladet. Tre personer har status som siktet, opplyser politiet. De etterforskes for bedrageri.

- Da ble jeg lurt

TV 2 hjelper deg har vært i kontakt med en rekke kunder som har bestilt og betalt for hundegårdene, men som ikke har fått noe.

- Vanligvis ville jeg ikke forhåndsbetalt for noe jeg bestilte på nett. Men det virker faktisk som om de fleste i denne bransjen faktisk krever det. Derfor gikk jeg for en gangs skyld med på det. Men da ble jeg lurt, sier han til Dagbladet.

- De fleste andre ligger dobbelt så høyt i pris. Derfor hørtes tilbudet deres bra ut, samtidig som det ikke var så billig at det virket helt usannsynlig. Men det var det, tydeligvis, sier han.

Politiet har stoppet selskapets annonsering på Finn.no. Men selskapet hjemmeside er fortsatt åpen for bestilling, og politiet frykter at flere skal bli lurt.

- Etter hva vi kjenner til, har ingen av de som har bestilt fått levert noe. Det er et mindretall som skal ha fått refundert det de har lagt ut, sier politiadvokat Kile.

Han opplyser at de siktede ikke har fått oppnevnt forsvarer. Politiet regner med å få inn flere anmeldelser de nærmeste dagene.

Henla anmeldelse

Den ene av de siktede, som er oppført som daglig leder i selskapet, har anmeldt sine to tidligere forretningspartnere for voldsbruk. Politiet i Søgne opplyser at denne saken har status som henlagt.

Dagbladet har ringt flere av telefonnumrene den daglige lederen er oppført på, uten å komme i kontakt med ham. Han har heller ikke besvart spørsmål sendt per epost.

Mannen sa i utgangspunktet ja til et intervju med TV 2 hjelper deg, med en epost med kommentaren «kontakter deg mandag. skal bli greit å få hjelp av dere».

Men han avlyste så intervjuavtalen, og skrev blant annet at han ikke ville stille til intervju, med henvisning til uheldige omstendigheter av privat karakter.

SIKTET: Mannen som er oppført som daglig leder i selskapet er siktet i saken.
SIKTET: Mannen som er oppført som daglig leder i selskapet er siktet i saken. Vis mer

Mannens forretningsvirksomhet har også tidligere tiltrukket seg oppmerksomhet. Han ble tidlig på 90-tallet dømt for flere økonomiske forhold og har vært involvert i flere konkurser, samt drevet et selskap som ble beskyldt for å kombinere utdeling av databibler med sex-annonser.

«Ren fantasi»
En av de andre mennene som er siktet, en tidligere ansatt i selskapet, sier til Dagbladet at han er overrasket over at siktelsen er opprettholdt mot ham, og at han regner med at den vil frafalles.

- Jeg synes det er ille å bli blandet inn i en slik svindel, som jeg til slutt skjønte at det var, sier han til Dagbladet.

Han kaller voldsanmeldelsen, som ble henlagt, for «ren fantasi».

Den tredje siktede regner med at siktelsen vil frafalles i løpet av kort tid.

- Jeg har allerede fått en unnskyldning fra politiet for at jeg ble tatt inn til avhør. Egentlig er det en skandale at jeg ble sikta i det hele tatt, sier han.


TV 2 hjelper deg sendes i kveld klokka 20.30.

ANNONSERER PÅ NETTET: Selskapet annonserte med hundegårder av denne typen. Faksimile
ANNONSERER PÅ NETTET: Selskapet annonserte med hundegårder av denne typen. Faksimile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling