Bekymret:  Tom Egeland advarer hundeeiere om at de må være på vakt. Her hjemme på Nordstrand her med hunden Teddy i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Bekymret: Tom Egeland advarer hundeeiere om at de må være på vakt. Her hjemme på Nordstrand her med hunden Teddy i 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Advarer mot hundetyver i hvit varebil

- Ring politiet hvis dere ser dem, sier Tom Egeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hvit bil og fire kidnappere ute etter hunder høres ut som noe hentet ut av en vandrehistorie. Det har det også vært, inntil nylig.

Denne gangen tyder mye på at det kan være hold i ryktene.

Tirsdag ettermiddag fikk Vestfold politidistrikt en melding om at fire personer skulle ha forsøkt å dra en hund inn i en hvit varebil.

Ifølge politidistriktet skal dette være en av en serie lignende hendelser på Østlandet den siste tiden, noe som har gjort at politiet i Telemark har gått ut og advart hundeeiere mot tyvene.

- Fælt at noen er ute etter hundene våre Nå sprer forfatter Tom Egeland budskapet videre.

- Jeg har jo hund selv, og når flere fra mitt eget nærområde forteller om at hundene deres har blitt forsøkt kidnappet, så mener jeg at det er viktig å gjøre folk oppmerksomme om det, sier Egeland.

Forfatteren, som blant annet er kjent for bøker som «Lucifers Evangelium» og «Sirkelens Ende» er selv bosatt på Nordstrand, der varebilen skal ha blitt sett rundt onsdag den 14. april.

- Vi er veldig glade i hundene våre, og det er fælt at noen er ute etter dem. Tidligere har dette vært en slags urban farsott og en bløff, men nå ser det ut som at det faktisk skjer, sier Egeland som selv har lest flere troverdige skildringer av hundekidnapperne.

Tør ikke å ha hundene i hagen lenger En av disse kommer fra Liv-Siri Natvik. Hun hadde hundene ute i hagen, da hun oppdaget en mann utenfor porten hennes onsdag kveld.

-  Jeg hørte at hundene begynte å bjeffe, og gikk ut for å se hva det dreide seg om. Både varebilen og en mann sto rett ved porten min. Han var åpenbart veldig interessert i basset-hunden min, Birger, sier Natvik til Nordre Aker Budstikke.

Natvik skal så ha tatt med seg hundene inn i huset, ettersom hun opplevde situasjonen som ubehagelig. Til Nordre Aker Budstikke beskriver hun mannen som europeisk utseende, men Natvik legger til at han snakket gebrokkent.

- Jeg ble jo mistenksom, og var slett ikke interessert i å prate med han. Jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men begynte å ta med meg hundene inn i huset igjen. Men hundene merket nok alvoret i situasjonen, sier hun til Nordre Aker Budstikke før hun legger til at hun lenger tør å ha hundene ute i hagen.

Vil at folk skal melde fra Etter hendelsen meldte hun ifra til politiet. Dag Harald Drevsjø, avsnittsleder for forebyggende ved Manglerud Politistasjon, forteller at bilen skal ha blitt observert flere andre steder, også i forbindelse med forsøk på hundetyveri.

- Vi har fått inn flere meldinger om dette. I den forbindelse vil jeg be hundeeiere om å melde ifra hvis dere ser mistenkelig atferd, sier avsnittsleder for forebyggende ved Manglerud Politistasjon, Dag Harald Drevsjø, til Dagbladet.