Hemsedal

Advarer mot hyttefester: - Mindre kontroll

Med nesten 15 000 på plass i kommunen frykter ordføreren at private arrangementer skal føre til et krafitg smittehopp.

FRYKTER SMITTEHOPP: Så langt i vinter har det vært lite smitte i Hemsedal, men med skjenkestopp frykter ordføreren for en økning i  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRYKTER SMITTEHOPP: Så langt i vinter har det vært lite smitte i Hemsedal, men med skjenkestopp frykter ordføreren for en økning i Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har rigget oss godt, og er forberedt på at det vil komme mange hit, men det er en stor utfordring at det ikke er lov med skjenking på restauranter og utesteder.

Nyttårsaften nærmer seg og skituristene har allerede inntatt Hemsedal. Nå advarer ordfører i kommunen, Pål Rørby (Sp), og frykter for at kommunen vil miste oversikten over smittesporingen idet vi går inn i det nye året.

- Erfaringsmessig ser vi at nyttårsaften er en festdag for mange. Når after-skien er stengt, samt at færre går ut og spiser på grunn av skjenkestoppen, vet vi at det blir store ansamlinger av mennesker på private fester. Der har vi mindre kontroll enn om folk hadde vært samlet på skjenkestedene, hvor vi lettere kan kontrollere at man holder god avstand. Nå er det langt mer krevende, sier ordføreren til Dagbladet.

Seksdobling

Ifølge Rørby er det akkurat nå 15 000 personer som oppholder seg i skibygda. Det er en seksdobling i antall innbyggere.

- Til vanlig bor det 2500 personer her. For å unngå køer på sportsbutikkene og i dagligvarebutikkene, har vi ordnet med vakter som holder orden på hvor mange som er inne i butikkene til enhver tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.