Corona og tiltak:

Advarer mot jojo-effekt

Espen Rostrup Nakstad advarer mot stadige innstramminger og lempninger. Samtidig skal 20 kommuner på Østlandet vedta lokale tiltak, samt at ringsystemet kan gjeninnføres ved behov.

- VIKTIG OPPKLARING: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, kommer med en oppklaring om vaksineeffekten. Reporter: Frode Andresen: Video: Ivan Larsson. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer mot stadige innstramminger og lettelser på tiltak, som han omtaler som en «jojo-effekt». Advarselen kommer samtidig som at regjeringen beslutter at 20 kommuner på Østlandet nå skal fatte lokale vedtak om smitteverntiltak.

- Det er veldig slitsomt for folk med stadige innstramminger og lempninger av smitteverntiltak hele tida. Det fører til at situasjonen endrer seg i form av at rådene og reglene endrer seg, som fører til at det blir mye nytt å sette seg inn i, samtidig som at det er mer enn nok med det som allerede har blitt innført, sier Nakstad til Dagbladet og fortsetter:

- Dersom vi kan unngå det, for eksempel at skoler går fra nivå til nivå, så vil det være en stor fordel.

Tirsdag kunngjorde helseminister Bent Høie at 20 kommuner på Østlandet nå skal få tre ut av ringsystemet, og heretter fatte lokale vedtak om smitteverntiltak. Dermed kan de for eksempel velge å åpne for skjenking og treningssentre igjen.

- Det er helt avgjørende at alle kommunene har god kontroll på smitteutbruddene sine. Det er når man mister kontrollen, og at dette sprer seg over kommunegrensene, at det blir veldig viktig å koordinere forståelige og raske smitteverntiltak i de berørte kommunene, og det systemet ligger der fortsatt, og kan benyttes dersom man kommer i en slik situasjon igjen, sier Nakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer