Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot Jones-plate

I hele sommer er det tv-reklamert for en uautorisert Tom Jones-utgivelse. Nå reagerer sønnen til den berømte smørsangeren mot samleplata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skriv og fortell dine lesere i Dagbladet at Tom Jones er svært frustrert over at plateselskaper i utlandet lager slike utgivelser. Han tjener ingen penger på dette og ville heller aldri gitt ut denne plata hvis han selv kunne bestemme, sier Mark Woodward. Tom Jones' sønn er også hans manager.

Bare to slagere

Plata gis ut i samleserien «Pure Gold» med undertittelen «Det beste av det beste». Likevel er bare én kjent Tom Jones-sang med: «She's A Lady». «Delilah», en annen Tom Jones-slager, er med i en spinkel konsertversjon.

De andre kuttene på CD-en er ukjente innspillinger som langt i fra kan assosieres med den engelske sangeren. Dette blir ikke publikum informert om i tv-reklamen.

Tom Jones sliter med samme type problem som mange andre veteranartister. Mens de fortsatt var unge og ukjente, var de nødt til å skrive dårlige kontrakter for å få jobb. Disse kontraktene blir i dag brukt av selskaper som lever av å lage samlinger av over 20 år gamle innspillinger. Slike plater er ofte skjemmet av dårlig lydkvalitet.

Ble kjøpt billig

Det norske plateselskapet Norske Gram selger og reklamerer for den uautoriserte Tom Jones-samlingen i Norge. Utgivelsen har de kjøpt billig fra Nederland, der den blir solgt for en fjerdedel av det som er alminnelig utsalgspris på CD. I Norge blir Tom Jones-samlingen solgt til full pris.

- Denne samlingen er noe av det verste jeg har vært borte i. Fansen skal vite at ikke en rød øre går til Tom Jones selv, sier sønn og manager Mark Woodward til Dagbladet.