Advarer mot Kama Sutra

Ny dataorm ødelegger filene dine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 3. februar vil det første massive angrepet fra dataormen Kama Sutra sette inn, melder Newsfactor.com. Sikkerhetsanalytikere advarer nå mot ormen, som først og fremst har som mål å ødelegge dokumentene dine.

Ormen kan allerede ha infisert nær en million datamaskiner. Når en ny datamaskin blir infisert, åpner ormen en web-side som registrerer antall infiserte datamaskiner. Foreløpig har mer enn 700 000 maskiner blitt registrert, og ekspertene regner med store mørketall.

Det var i forrige uke at dataormen først ble lagt merke til. Ormen sikter seg inn mot datamaskiner som bruker Windows som operativprogram. I tillegg til å slette blant annet dokumenter, vil den prøve å slå av antivirusprogrammer og brannmurer.

For å spre seg videre, vil Kama Sutra sende seg selv til maskiner i samme nettverk og til epostadresser som den finner på de infiserte maskinene. Innholdet i epostene vil ofte være merket med «School girl fantasies gone bad», «Give me a kiss» og «The best videoclip ever».

- Ormen benytter seg av folks svakhet for slibrig materiale, men ved å laste ned disse vedleggene risikerer de å ødelegge alt data i bedriften de jobber i, advarer Graham Cluley ved Sophos, et ledende firma for datasikkerhet.

Dersom ikke Kama Sutra-ormen - eller Blackworm, Nyxem-D, og W32.Blackmail.E som den også kalles - blir fjernet fra den infiserte maskinen, vil den gjenta ødeleggelsene den tredje dagen i hver måned.