Russlands invasjon av Ukraina:

Advarer mot katastrofe

Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden.

KATASTROFE: Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i russisk-okkuperte Sievjerodonetsk, som ble tatt av russiske styrker i juni. Før byen ble okkupert, ble den nærmest lagt i ruiner av russiske bombeangrep. Foto: AFP / NTB
KATASTROFE: Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i russisk-okkuperte Sievjerodonetsk, som ble tatt av russiske styrker i juni. Før byen ble okkupert, ble den nærmest lagt i ruiner av russiske bombeangrep. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker.

Hajdaj sier at russerne forsøker å befeste sine stillinger i Luhansk med vilkårlig masseskyting med artilleri. Russland hevder å ha tatt full kontroll over Luhansk, men Hajdaj sier at ukrainske styrker fortsatt holder en liten del av provinsen, og at det pågår harde kamper i landsbyer langs grensa.

- Russerne skyter mot alle bygninger de tror kan være en befestet stilling. De bryr seg ikke om at det bor sivile der, som dør i sine hjem mens russerne fortsetter å skyte, sier han.

- All kritisk infrastruktur i Sievjerodonetsk er knust, og russerne er ikke i stand til å reparere noe, sa Hajdaj som i forrige uke opplyste at 8000 av byens opprinnelige befolkning på 100 000 fortsatt er i byen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer