Advarer mot kjempetilbud

Asker (Dagbladet): Firmaet Euromail tilbyr både bil og 30 000 kroner til personer som sender dem 200 kroner. Forbrukerrådet advarer mot tilbudet. Dagbladet :på nettet avla et uanmeldt besøk hos Euromail i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postordrefirmaet Euromail sender i disse dager ut sin «ekspressmelding om tildeling» til om lag 70 000 nordmenn. Alle som svarer på brevet - og sender 200 kroner til firmaet - mottar enten 30 000 kroner, en 28 tommers Phillips farge-tv, 6200 kroner, en Polo Millenium 2000-modell (bil), 1600 i kontanter, Quartz armbåndsur med ekte diamant eller Sanyo bærbar Cd-spiller. Tidligere i dag sendte Forbrukerrådet i Oslo og Akershus ut en pressemelding der de oppfordrer alle som mottar brevet til å være skeptiske. Dagbladet prøvde forgjeves å ringe Euromail mellom klokka 10 og 11 i formiddag, og dro til selskapets lokaler i Slemmestadveien 498 i Asker.

Dagbladet kommer fram til Euromail samtidig som postbetjenten. Hun kjører rett forbi postkassa og opp bak huset der Euromail har lokaler. Postbetjenten har med seg fire store kasser med brev til firmaet, og må bære inn posten i to omganger.

«Ekte diamant»

Døra til Euromail er åpen. Inne på forværelset står det flere kasser med post, to gamle datamaskiner og noen ringpermer. I lokalets andre rom sitter daglig leder Frank Otto Brunstrøm bak en pult og snakker i telefonen.

Han forklarer det svært så generøse tilbudet til 70 000 nordmenn slik:

- Vi er et postordrefirma og skal lage kunderegister. I stedet for å annonsere, sender vi et brev til kundene. Når de svarer blir de registrert hos oss. Pengene skal dekke våre omkostninger, pluss emballasje og postoppkrav, sier han, og viser stolt fram en «klokke med ekte diamant» som ligger på bordet foran ham. Det er premien de fleste må belage seg på å få. Den er av merket «Millenium Quartz», og likner ikke spesielt mye på det dyre uret Brunstrøm har på armen. I brosjyren står det at utsalgsprisen på «Millenium Quartz» er 698 kroner.

- Det er prisen vi ville fått hvis vi solgte klokka i butikken. Den har en skikkelig fin lærrem. Gå til urmakeren og spør hvor mye det koster for ei lærrem og batterier.

Han vil ikke si hvor mye en slik klokke koster fra leverandøren. Han vil heller ikke si hvem som er leverandør.

Ikke første gang
Ikke første gang Vis mer

- Kan vi ta et bilde av deg og klokka? spør fotograf Eik.

- Nei, dere får ikke ta bilder.

- Kan vi ta bilde av posten dere fikk i dag?

- Nei, jeg ser ingen grunn til at dere skal ta bilder av noen ting her inne. Dere får ta bilder utenfor, sier Brunstrøm.

Morsomt

Brunstrøm forteller at Euromail har sendt ut tilbudet i en ukes tid. Ifølge ham har de allerede begynt å sende ut premier. Men firmaet har foreløpig ikke kjøpt noen 28 tommers fargefjernsyn som kundene skal vinne.

- Hva med pengepremiene? Er det noen som bør sjekke postkassa si og se om de har vunnet 30 000 kroner?

- Jeg vet ikke om noen vant 30 000 kroner denne gangen.

- Du er daglig leder i firmaet og vet ikke om dere har sendt ut sjekker på 30 000 kroner?

- Det er jeg som skal signere. Men jeg har ikke fått noen utbetalinger å signere ennå, sier han.

- Hvor mange som får fjernsyn eller 30 000 kroner vet jeg ikke ennå. Det kommer an på hvor mange som svarer på brevet vårt. Men hvis ingen vinner noen av de store gevinstene denne gangen går de videre til neste runde. Alle premiene skal bli trukket, sier han.

Hovedgevinsten er den flotte bilen Polo Millenium 2000-modell.

- Vi har allerede reservert bilen. Den står på Auto E18 i Sandvika, og er klar til levering, sier Brunstrøm.

Ved Auto E18 i Sandvika har de følgende kommentar:

- Polo Millenium 2000-modell? Det var et morsomt navn! Men hvis noen kom hit og spurte om å få kjøpe en ville jeg sett ut som et spørsmålstegn. Jeg har aldri hørt om bilen.

Dagbladet :på nettet prøvde å konfrontere Brunstrøm med disse opplysningene klokka 15 i dag. Men vi fikk ikke tak i ham på telefon.

TUNGT: Postbetjenten må bære inn brevene til Euromail i to omganger.