Advarer mot kjøttdeig fra Rema 1000

Flere tonn i norske frysere, fire rammet av salmonella

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ligg unna eller sjekk nøye hvis du har frossen kjøttdeig fra Rema 1000.

Etter fire registrerte tilfeller av salmonella fra Troms i nord til Hordaland i sør, gikk Mattilsynet i ettermiddag ut med advarsel mot å spise kjøttdeig fra Rema 1000 merket \'Best før\' for perioden 28.8.2006 til 25.9.2006. Kjøttdeigen er solgt i 400 grams pølsepakninger.

Produsenten Nordfjord Kjøtt har levert all kjøttdeigen til butikkene og det er allerede solgt flere tonn fra september av, opplyser avdelingsdirektør Stein Ivar Ormsettrø i Mattilsynet til Dagbladet.no.

-Vi regner med at det kan være flere syke enn de fire salmonellasmittede vi har fått vite om. Pasientene er i alle aldersgrupper og har fått kraftig diare og feber, sier Ormsettrø.

Salmonella kommer fra samme polske kjøttparti som skapte problemer for produsenten Fatland i Ølen i Hordaland i forrige uke. Da ble kjøttvarene stoppet før de kom i butikkene, nå må forbrukere over hele landet selv sjekke. Det er Skandia Foods i Larvik som har importert det salmonella-befengte frossenkjøttet.

Stopper strekkode

Produsenten Nordfjord Kjøtt og Rema-kjeden har varslet den enkelte kjøpmann. Ny informasjon på på strekkoden til databasen som Rema-kjøpmennenes kassa-apparater er knyttet til, skal hjelpe til at ikke flere for brukere  blir skadelidende.

-Nykoding av strekkodene skal gjøre det umulig at kjøttdeig som fortsatt ligger i fryserne ute i butikkene blir solgt, sier styreleder Torleif Roksvåg i Nordfjord Kjøtt til Avisenes Nyhetsbyrå. 

IKKE RØR: Denne kjøttdeigen fra Nordfjord kjøtt og Rema 1000 blir du sjuk av. Foto: Mattilsynet
IKKE RØR: Denne kjøttdeigen fra Nordfjord kjøtt og Rema 1000 blir du sjuk av. Foto: Mattilsynet Vis mer

Nøster opp i Polen

Det polske kjøttet er levert importøren i Larvik med garanti om å være fritt for salmonella. I forrige uke oppdaget produsenten Fatland selv at det likevel var salmonella i kjøttet. Foredlignsbedriften tok egne sikkerhetsprøver. Det gjorde også Nordfjord Kjøtt, men der var det ingen signaler om noe galt før kunder ble syke.

Det er mer frossent, polsk kjøtt i Larvik, og Mattilsynet skal ta flere prøver like over helgen.

-Vi jobber for å spore salmonellaen helt tilbake til gården eller slakteriet i Polen der kjøttet kommer fra, sier avdelingsdirektør Ormesettrø.

Kjøttdeigen fra Nordfjord Kjøtt og Rema 1000 inneholder salmonella av typen Typhimurium DT104. 

Advarer mot kjøttdeig fra Rema 1000