Advarer mot kjøttdeig fra Rema 1000

Flere tonn i norske frysere, fire rammet av salmonella

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ligg unna eller sjekk nøye hvis du har frossen kjøttdeig fra Rema 1000.

Etter fire registrerte tilfeller av salmonella fra Troms i nord til Hordaland i sør, gikk Mattilsynet i ettermiddag ut med advarsel mot å spise kjøttdeig fra Rema 1000 merket \'Best før\' for perioden 28.8.2006 til 25.9.2006. Kjøttdeigen er solgt i 400 grams pølsepakninger.

Produsenten Nordfjord Kjøtt har levert all kjøttdeigen til butikkene og det er allerede solgt flere tonn fra september av, opplyser avdelingsdirektør Stein Ivar Ormsettrø i Mattilsynet til Dagbladet.no.

-Vi regner med at det kan være flere syke enn de fire salmonellasmittede vi har fått vite om. Pasientene er i alle aldersgrupper og har fått kraftig diare og feber, sier Ormsettrø.

Salmonella kommer fra samme polske kjøttparti som skapte problemer for produsenten Fatland i Ølen i Hordaland i forrige uke. Da ble kjøttvarene stoppet før de kom i butikkene, nå må forbrukere over hele landet selv sjekke. Det er Skandia Foods i Larvik som har importert det salmonella-befengte frossenkjøttet.

Stopper strekkode

Produsenten Nordfjord Kjøtt og Rema-kjeden har varslet den enkelte kjøpmann. Ny informasjon på på strekkoden til databasen som Rema-kjøpmennenes kassa-apparater er knyttet til, skal hjelpe til at ikke flere for brukere  blir skadelidende.

-Nykoding av strekkodene skal gjøre det umulig at kjøttdeig som fortsatt ligger i fryserne ute i butikkene blir solgt, sier styreleder Torleif Roksvåg i Nordfjord Kjøtt til Avisenes Nyhetsbyrå. 

IKKE RØR: Denne kjøttdeigen fra Nordfjord kjøtt og Rema 1000 blir du sjuk av. Foto: Mattilsynet
IKKE RØR: Denne kjøttdeigen fra Nordfjord kjøtt og Rema 1000 blir du sjuk av. Foto: Mattilsynet Vis mer

Nøster opp i Polen

Det polske kjøttet er levert importøren i Larvik med garanti om å være fritt for salmonella. I forrige uke oppdaget produsenten Fatland selv at det likevel var salmonella i kjøttet. Foredlignsbedriften tok egne sikkerhetsprøver. Det gjorde også Nordfjord Kjøtt, men der var det ingen signaler om noe galt før kunder ble syke.

Det er mer frossent, polsk kjøtt i Larvik, og Mattilsynet skal ta flere prøver like over helgen.

-Vi jobber for å spore salmonellaen helt tilbake til gården eller slakteriet i Polen der kjøttet kommer fra, sier avdelingsdirektør Ormesettrø.

Kjøttdeigen fra Nordfjord Kjøtt og Rema 1000 inneholder salmonella av typen Typhimurium DT104. 

Advarer mot kjøttdeig fra Rema 1000

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer