Studie:

Advarer mot kjøttetende bakterier

Tilfeller av den kjøttetende bakterien kan øke flere steder på grunn av klimaendringer, ifølge en studie.

KJØTTETENDE BAKTERIE: Infeksjon med Vibrio vulnificus kan føre til alvorlig og livstruende sykdom. Foto: Media/Medical/UIG/REX
KJØTTETENDE BAKTERIE: Infeksjon med Vibrio vulnificus kan føre til alvorlig og livstruende sykdom. Foto: Media/Medical/UIG/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskere i USA har funnet ut at klimaendringer kan føre til en økning av den kjøttetende bakterien Vibrio vulnificus i farvannet langs østkysten av USA.

Vibrio vulnificus er ifølge Norsk Helseinformatikk (NHI) en bakterie som finnes i sjøvann når vanntemperaturen er over 17 - 20 grader.

Høy dødelighet

Forskerne opplyser i det vitenskapelige tidsskriftet Scientific Reports at selv om infeksjonene er sjeldne, er dødeligheten høy - rundt 18 prosent.

CBS News skriver at de fleste dødsfall skjer innen 48 timer etter eksponering.

Kan påvirke folkehelsen

Forskerne undersøkte i jorda ved hjelp av DNA-analyser og sammenliknet resultatene mellom by- og naturområdene, blant annet ved vannområdet i Delaware Bay, som er en elv på USAs nordøstlige kyst.

Studien viser at jordprøver fra byområdene hadde betydelig høyere nivåer av forurensning sammenliknet med naturområdene.

Det kommer fram i studien at dette har en stor betydning for jordkvaliteten og økosystemene i byene, som igjen kan påvirke folkehelsen negativt.

Fører til infeksjon

USAs folkehelseinstitutt, Centers for Disease Controll and Prevention (CDC), skriver at noen Vibrio vulnificus-infeksjoner fører til nekrotiserende bløtvevsinfeksjon, som ifølge NHI er en sjelden bakteriell infeksjon som kan ødelegge hud og underliggende vev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer