Storbritannia

Advarer mot kjøttetende fiskelus

På to strender på sørvestkysten i Storbritannia advares det nå mot kjøttetende fiskelus. Folk blir bedt om å unngå bading.

ADVARER: På strendene i Clevedon og Weston i Storbritannia advares det nå mot å hoppe i vannet. Grunnen er fiskelus som plager de som svømmer i innsjøene. Her fra en innsjø i Weston. Foto: Simon Chapman/LNP/Shutterstock / NTB
ADVARER: På strendene i Clevedon og Weston i Storbritannia advares det nå mot å hoppe i vannet. Grunnen er fiskelus som plager de som svømmer i innsjøene. Her fra en innsjø i Weston. Foto: Simon Chapman/LNP/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På strender i Clevedon og Weston i Storbritannia har det nå blitt et stort problem med flere kjøttetende fiskelus i vannet, ifølge lokale medier.

Ifølge lokalavisa Somerset Live har flere svømmere opplevd å ha blitt bitt av lusa når de skulle ta seg en dukkert i vannet.

Svømmerne forteller at de har fått røde merker på huden, mens andre forteller at de har funnet lus i badetøyet sitt etter å ha kommet opp fra vannet.

Det er imidlertid ikke farlig for mennesker å bli bitt av lusa.

- Ingenting vi kan gjøre

En talsperson for organisasjonen Marine Lake Enthusiasts Society (MARLENS), som har ansvaret for innsjøen Clevedon, sier i en uttalelse at teorien er at det enten er fiskelus, eller små maneter som har inntatt innsjøen.

- De biter eller stikker. For de fleste er dette bare et lite sår, mens for noen av oss mer sensitive typer kan det bli utslett, sier talspersonen.

Talspersonen sier videre at ikke noe kan gjøres for å stoppe fiskelusa, siden de er en naturlig del av livet i sjøen. Når vannstanden synker vil imidlertid lusa trolig forsvinne, ifølge talspersonen.

BADELAND: I Heiyuhu Badeland i Kina, har et bølgebasseng fylt seg opp med så mange turister at det nesten ikke er mulig å bevege seg. Video: Dagbladet TV / Newsflare Vis mer

- Unngå å bade

For å unngå fiskelusa bør man vente ei uke med å bade i sjøen.

- Hvis du får en reaksjon, snakk med farmasøyten din og unngå å svømme fram til huden din er ren, sier talspersonen til Somerset Live.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer