Advarer mot kontakt med romvesener

De kan være ondsinnede, sier Stephen Hawking.

INTELLIGENT LIV: Tatt i betrakning universets enorme størrelse, er det overveldene sannsynlig at intelligent liv har oppstått andre steder enn på jorda. Den kjente astrofysikeren Stephen Hawking advarer imidlertid om de potensielt katastrofale følgene ved å oppnå kontakt. Foto: AP Photo/Keystone, Salvatore Di Nolfi/SCANPIX
INTELLIGENT LIV: Tatt i betrakning universets enorme størrelse, er det overveldene sannsynlig at intelligent liv har oppstått andre steder enn på jorda. Den kjente astrofysikeren Stephen Hawking advarer imidlertid om de potensielt katastrofale følgene ved å oppnå kontakt. Foto: AP Photo/Keystone, Salvatore Di Nolfi/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Den kjente astrofysikeren Stephen Hawking sier i en kommende serie på Discovery Channel at han er nesten helt sikker på at «aliens» eksisterer, men mener vi for all del må unngå kontakt med dem.

SkrekkSkulle vi komme i kontakt er det ikke sikkert det ender med en galaktisk forbrødring. Hawking mener det like gjerne kan ende som den reneste skrekkfilm, der romvesenene forsyner seg med det de vil ha av ressurser for så å stikke av.

— Hvis «aliens» kommer hit, kan utfallet bli som når Columbus havnet i Amerika. Det endte ikke så godt for indianerne, sier Hawking til kanalen.

— Se på oss selv Det er gjort flere forsøk på å komme i kontakt med utenomjordisk intelligens. Det sendes ut og lyttes etter signaler fra verdensrommet, og det er sendt ut romsonder med signaler som skal vise eventuelle vesener der ute veien til jorda.

Hawking mener det beste er å holde tett.

— Det holder med å ta en titt på oss selv for å se hvordan intelligent liv kan utvikle seg til noe vi ikke ville ønsket å møte, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer