Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot kontakt med «sokkemann»

Unge jenter er føler seg plaget.

JAKTER SOKKER: Første gang mannen handler med ei jente, vil han treffe henne og lukte på sokkene for å undersøke om «kvaliteten er god nok». 

Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal
JAKTER SOKKER: Første gang mannen handler med ei jente, vil han treffe henne og lukte på sokkene for å undersøke om «kvaliteten er god nok». Illustrasjonsfoto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere jenter er den siste tida blitt kontaktet av en ukjent mann som vil kjøpe deres brukte sokker.

- Jeg var sikker på at det var en telefonspøk, sier Mette til Dagbladet.

Hun ble tilfeldig oppringt av «sokkemannen» på jobb. I ettertid så hun på Facebook at en bekjent hadde fått en lignende henvendelse, og fant deretter en Facebook-gruppe for jenter som vil selge brukte sokker.

Må møte personlig Mannen bak gruppa reiser rundt i Norge for å møte jenter som vil selge ham sokkene sine for 200 kroner per par. Han skriver at han bare vil bare kjøpe sokker av jenter som vil møte ham. Første gang han handler med ei jente, vil han også lukte på sokkene, for å undersøke om «kvaliteten er god nok».

På veggen til Facebook-gruppa advarer han kraftig mot useriøse medlemmer.

«Idioter som er medlemmer av denne gruppa, og som enten ikke svarer meg når jeg ber om et salgsmøte eller som plutselig ikke vil selge sokkene sine. Hadde vært til pass for deg/dere om jeg plutselig sto utenfor døra deres eller stakk innom skolen/jobben din uten forvarsel,» skriver han i en melding.

Advarer Øystein Samnøen, daglig leder i Barnevakten.no, kjenner ikke til dette tilfellet spesielt, men sier at det ikke er uvanlig at personer tar kontakt med unge jenter for å kjøpe personlige gjenstander. Han advarer mot å besvare slike henvendelser.

- Det kan hende at vedkommende tar kontakt seinere, og i noen tilfeller kan det hende at kontaktformen endrer seg og blir mer og mer ubehagelig, sier Samnøen til Dagbladet.

- I tillegg til å ikke besvare henvendelsene, anbefaler jeg at man sier fra til en voksen man stoler på, for eksempel mor eller far.

Kontaktet av flere Dagbladet har vært i kontakt med flere av de unge jentene som er innmeldt i gruppa. Mange av dem har meldt seg inn på tull, men er i ettertid blitt kontaktet av mannen. Flere har opplevd ham som masete.

I tillegg er flere av jentene blitt kontaktet av andre menn, som ønsker å kjøpe brukte sokker, truser eller tights.

Ei av jentene er blitt kontaktet av fire ulike menn etter at hun skrev en melding på veggen til Facebook-gruppa. En av dem ville møte henne på Majorstua i Oslo, men hun besvarte ikke henvendelsen hans.

KONTAKTET: Den profilerte bloggeren Linnea Myhre ble kontaktet av sokkemannen for litt over ett år siden. Hun skrev om henvendelsen på sin blogg, og har i ettertid fått flere henvendelser av mannen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONTAKTET: Den profilerte bloggeren Linnea Myhre ble kontaktet av sokkemannen for litt over ett år siden. Hun skrev om henvendelsen på sin blogg, og har i ettertid fått flere henvendelser av mannen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kjendisblogger Linnea Myhre (21) ble første gang kontaktet av mannen for over ett år siden. Hun blogget om det, og har i ettertid fått flere henvendelser fra mannen, som blant annet informerer henne om hvordan salget har gått. Hun kjenner også til at jenter som driver med nummeropplysning er blitt kontaktet og har solgt ham sokker.

- Han er nok en helt harmløs mann med en stakkarslig fetisj - men jeg mener at han burde ha holdt seg for god til å ringe unge jenter og skremme dem, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

- Ekkelt Blogger Malin Berge (22) er også blitt kontaktet av mannen. Han sendte henne en e-post fordi han hadde sett på bloggprofilen hennes at hun skriver at hun konstant er blakk.

- Jeg syntes det var litt ekkelt. Samtidig synes jeg litt synd på ham, men det er fortsatt ikke greit å kontakte folk på den måten, sier Berge.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med mannen bak Facebook-siden, men han skriver på Facebook at han har gjennomført flere kjøp. Politiet i de aktuelle politidistriktene har ikke fått noen henvendelser om mannen.

KONTAKTET: Blogger Malin Berge har også fått henvendelser fra mannen som ønsker å kjøpe brukte sokker av jenter. Foto: Privat
KONTAKTET: Blogger Malin Berge har også fått henvendelser fra mannen som ønsker å kjøpe brukte sokker av jenter. Foto: Privat Vis mer