SKADD: Moren til Sander tør ikke å tenkte på hvordan det kunne gått om han ikke hadde på seg hjelm. Foto: Privat
SKADD: Moren til Sander tør ikke å tenkte på hvordan det kunne gått om han ikke hadde på seg hjelm. Foto: Privat Vis mer

Advarer mot livsfarlig «lek»

Mens Sander var på skolen hadde noen løsnet forhjulet på sykkelen hans. Resultatet var hjernerystelse, to brudd og fem knekte tenner.

Publisert

På en sykkeltur med klassen gikk det plutselig galt. Forhjulet på sykkelen til 12 år gamle Sander løsnet, og han fikk et ublidt møte med asfalten.

Årsaken? Noen hadde, som en spøk, løsnet skruen som holder forhjulet på plass, mens Sander var på skolen.

MEDTATT: Hjernerystelse, knekte tenner, bukket arm og en haug med skrubbsår var det Sander satt igjen med. Foto: Privat
MEDTATT: Hjernerystelse, knekte tenner, bukket arm og en haug med skrubbsår var det Sander satt igjen med. Foto: Privat Vis mer

Denne «leken» er blitt en trend flere steder i landet, og har i det siste spredd seg på det sosiale mediet TikTok.

Saken er tidligere omtalt av Sør-Varanger avis og TV 2. Dagbladet har fått godkjenning av familien til å gjenfortelle historien.

Læreren som var med på sykkelturen plukket fort opp hva det var som skjedde, og ringte moren til Sander. Hun kom til stedet i løpet av et par minutter, og ringte ambulansen. De sa at hun måtte kjøre ham på legevakta.

- Han var helt fjern mens jeg kjørte. Han spurte gjentatte ganger hva som hadde skjedd. Jeg holdt ene hånda på brystet hans, for å passe på at han var våken, sier moren Ann Sølvi Gakko til TV 2.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Legevakta sendte 12-åringen videre til sykehuset. Der fikk Sander påvist hjernerystelse, to brudd i hånda, fem knekte tenner, kutt i leppa og en lang rekke skrubbsår.

- Dette er rett og slett livsfarlig lek. Barnas foreldre er nødt til å komme på banen, for jeg er redd for at dette kan ende med at noen dør, sier Thomas Pettersen ved Kirkenes politistasjon til TV 2. Han sier at Sanders tilfelle ikke er det eneste han har hørt om. Seinest på torsdag ble det anmeldt et liknende tilfelle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer