Advarer mot livsfarlige piller på nett

Nylig døde en 36 år gammel danske etter inntak av slankemiddelet Therma Power.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både norske og danske helsemyndigheter advarer folk mot å kjøpe ulovlige slankepiller på internett. Nylig døde en 36 år gammel danske etter inntak av slankemiddelet Therma Power.

Mannen hadde et høyt innhold av det sentralstimulerende stoffet efedrin i blodet og døde av blodpropp i hjertet. Therma Power inneholder efedrin, som er ulovlig i kosttilskudd.

- Vårt budskap er enkelt: Ikke kjøp denne typen produkter på nett, sier avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til Aftenposten. Kan gå galt Han nøler ikke med å støtte den danske Lægemiddelstyrelsens kraftige advarsler mot slankepillen Therma Power og lignende produkter med samme innhold og egenskaper.

- Dødsfallet i Danmark viser hvor farlig dette er. Også i Norge har vi tilfeller hvor personer har fått hjerteproblemer etter bruk av slike midler, men det er ikke registrert dødsfall her, sier Steinar Madsen.

Han understreker imidlertid at det ofte er personer som allerede har økt risiko for hjerte- og karsykdommer som prøver slike produkter. Og får personer i denne gruppen i seg efedrin, kan det gå galt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer