Advarer mot livsfarlige stormer i USA

Se det som skal ha vært en forsmak for Oklahoma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske delstaten Oklahoma ble rammet av kraftig uvær i går. Lokale medier melder også om at en tornado herjet med staten. I videoen over kan du se stormen, og ødeleggelsene den etterlot seg.

Men gårsdagens prøvelser skal bare ha vært forsmaken for amerikanerne. Hovedretten kommer ifølge prognosene i dag, melder AP.

Den nasjonale værmeldinga gikk ut med en kraftig advarsel i går. Advarselen levner liten tvil om at man frykter store ødeleggelser når uvær og tornadoer er ventet å slå inn over USAs indre delstater i morgen.

Områder fra Texas til Minnesota blir rammet i løpet av helga.

- Livsfarlig Det har gjort at stormprognosesenteret for andre gang i historien har sendt ut en advarsel om høy risiko mer enn 24 timer i forveien, sier Russ Schneider ifølge AP.

Senteret er del av den nasjonale værmeldinga i USA.

Forrige - og første gang - dette skjedde var i april 2006. Da rammet mer enn 100 tornadoer sørøst-USA og flere titalls personer omkom.

Den sterke ordlyden i advarselen - at det blir livsfarlig i helga - kommer som følge av en renovering av advarselssystemet. For å få folk til å ta advarslene på alvor bruker man nå ord som «katastrofisk» og «masseødeleggelser» i advarslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer