Advarer mot livsfarlige veier på Vestlandet

Stor fare for is-, stein og snøskred i døgnet som kommer. Kraftig regnskyll ventet. Øker beredskapen.

EIDFJORD: Stort snøfall, kald vinter og regn det neste døgnet kan være oppskriften på et skredrikt døgn. Her er et skred i Eidfjord i 2002 som tok med seg både rutebuss og autovernet. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET
EIDFJORD: Stort snøfall, kald vinter og regn det neste døgnet kan være oppskriften på et skredrikt døgn. Her er et skred i Eidfjord i 2002 som tok med seg både rutebuss og autovernet. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Store mengder regn på Vestlandet kan utløse stein- is og snøskred som rammer små og store veier, advarer Statens vegvesen. Det er ventet kraftig regnbyger i natt og i morgen formiddag.

Se været her.Kystnære strøk- Det er en helt annet situasjon enn tidligere år, fordi det ligger så store mengder snø og is i de kystnære strøkene, sier kommunikasjonsdirektør Liv Bulling i region vest til Dagbladet.

Vegvesenet har høy beredskap foran det kommende døgnet og regner med at flere veier vil bli stengt på kort varsel. På strekninger der rasene ikke er store nok til at veien sperres, vil arbeide konsentreres om  å rydde veiene kontinuerlig.

- Akkurat nå stenger vi fylkesvei 572 mellom Ulvik og Bruravik. Folk bør allikevel være forsiktige der vi ikke har stengt, kjøre forsiktig å passe på at de ikke kjører inn i ras som har gått, sier avdelingsdirektør Olav Finne til Dagbladet.

Sjekk nettetSelv bor Finne på Voss, men ukependler til Bergen. Han vil ikke fraråde sambygdingene å ta turen inn til vestlands- hovedstaden, men maner til forsiktighet på fylkets mange smale veier generelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer