Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia

Advarer mot livstruende oversvømmelser

I brannherjede områder i Australia har det endelig begynt å regne. Noen steder skaper likevel regnmengdene kaotiske tilstander.

OVERSVØMMELSER: En bil står fast i vannmassene i nærheten av Gold Coast i Australia. Foto: AP
OVERSVØMMELSER: En bil står fast i vannmassene i nærheten av Gold Coast i Australia. Foto: AP Vis mer

I flere måneder har den østlige delen av Australia vært rammet av enorme skogbranner, men nå har været endelig snudd.

Fredag og lørdag fikk både New South Wales og Queensland store nedbørsmengder.

Det øker imidlertid faren for flom i flere områder. Nå har Queenslands meteorologiske institutt gått ut og advart mot livstruende oversvømmelser og farlig tordenvær.

På det verste falt det 330 millimeter regn ved en målestasjon i Loders Creek.

På Gold Coast i Queensland har det i løpet av de siste tolv timene kommet tre ganger så mye nedbør som de vanligvis får på en måned.

Båt i gatene

Ifølge news.com.au har nødetatene det siste døgnet måtte rykke ut til totalt 160 hendelser langs kysten av Brisbane og Gold Coast. Flere innbyggere har også måtte ty til båt i gatene.

Ifølge avisa skal det kraftige regnværet flytte seg sørover det neste døgnet.

Det er ikke meldt om døde eller skadde i uværet.

Brenner fortsatt

Store skogbranner fortsetter likevel å brenne i regioner sør og sørøst i landet som ikke har fått sin del av det etterlengtede regnværet. Brannen på Kangaroo Island er én av dem.

AUSTRALIA: Busk og -skogbrannene i Australia herjer fortsatt. Dyrene er spesielt skadelidende og det er mange ulike organisasjoner som jobber med å redde dem. Video: Stuart Dawson. Reporter: Geir Ramnefjell Vis mer

Øya er et populære turistmål. Brannvesenet i New South Wales (NSW), den mest folkerike delstaten Australia, og den som er hardest rammet av de uvanlig kraftige brannene, sier 75 branner fortsatt er aktive lørdag.

Det er ned fra over 100 for et par dager siden.

Myndighetene advarer derimot også om at brannene kan tilta igjen siden Australia bare er halvveis gjennom sommeren og skogbrannsesongen.