Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot motesvindlere

I mørk bil, med svart dress og solbriller slår moteagentene til. La deg ikke lure av frekke «italienske» merkevaresvindlere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan høres ut som en scene i en mafiafilm, men flere har opplevd de «italienske» svindelagentene på høylys dag. I Oslo og andre steder på Østlandet jakter de på prisbevisste moteløver. Du kan bli deres neste offer.

- Jeg var på vei hjem da en mørk bil stoppet på siden av meg. Både føreren og passasjeren hadde svart dress og solbriller. Passasjeren satt helt stille og stirret framfor seg. Han så ut som en tykkfallen mafiaboss i 40-åra. Den andre så også veldig italiensk ut. På italienskklingende engelsk spurte de om veien til Gardermoen, forteller Håvard Anthonsen (23).

«Klesagenter»

Han møtte svindlerne utenfor Vår Frelsers gravlund i Oslo tirsdag. Da han hadde beskrevet veien til Gardermoen, ble de mørkkledde herrene så glade at de ville gi ham «et kjempegodt tilbud».

- Den unge sa de var slitne etter å ha vært på klesmesse. De var nemlig agenter for klesmerket Versace, og hadde blant annet hatt møter med klesbutikken Kamikaze. Nå skulle de hjem til Italia, men hadde fortsatt klær igjen, noe som ville bli et problem i tollen, forteller Anthonsen.

«Agenten» viste fram et visittkort der det vitterlig sto at han var agent for Versace.

- Det lyste jo svindel av hele greia, og det ble mer og mer komisk. Men så var jeg jo nysgjerrig og jattet med, forteller han.

Nesten gratis

I bagasjerommet lå det mengder av klær - for det meste jakker, som «agenten» ville gi til Anthonsen fordi han var så snill. Klærne hadde tilsynelatende ekte Versace-merker og lå i tilsynelatende ekte plastemballasje. I en pose puttet han klær - ifølge ham selv for 50000- 60000 kroner - som Anthonsen skulle få. Det eneste aberet var at han måtte betale 5000 kroner for en skinnfrakk som «minst var verd 20 000 kroner».

- Jeg takket selvfølgelig nei, og gikk uten et eneste plagg. Men det skal sies at «agentene» var veldig høflige og på ingen måte truende. Men heller ikke særlig overbevisende, sier Anthonsen og ler.

Lar seg lure

Men ikke alle syns agentmøtet er like komisk. Oslo-politiet har fått kjennskap til at flere lar seg friste til å gjøre merkevarekupp.

<!--BTEK0--> AGENTMØTE: Håvard Anthonsen (23) syntes møtet med de «italienske merkevareagentene» var absurd og underholdende. Men andre har latt seg lure for flere tusen kroner.