Stortingsvalget 2021

Advarer mot Moxnes og Berg: - Helt feil

Det går mot valgskred for Rødt og MDG, og Jonas Gahr Støre kan bli tvunget til å samarbeide. Men Ap-lederen advarer velgerne mot småpartiene på venstresida.

INGEN DASJ: Ap-leder Jonas Gahr Støre går ikke med på at man gir Ap en sasj med ditt og en dasj med datt. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INGEN DASJ: Ap-leder Jonas Gahr Støre går ikke med på at man gir Ap en sasj med ditt og en dasj med datt. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyre-velgere bidro til å sikre gjenvalg for statsminister Erna Solberg (H) ved å stemme taktisk på Venstre i 2017.

Fire år seinere kan utfordrer Jonas Gahr Støre (Ap) bli avhengig av støtte fra enten MDG eller Rødt for å sikre tilstrekkelig flertall for en regjering med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.

Men taktisk stemmegivning på et av de potensielle støttepartiene vil Støre ikke ha noe av.

- Viktig for meg

- Vi trenger et sterkt parti som evner å styre en regjering i de krevende åra vi går inn i, sier Støre om hvorfor han advarer mot å stemme på MDG eller Rødt.

Ap-lederen har ikke selv stått på stand og snakket med potensielle Ap-velgere som sier at de vurderer å gi sin stemme til MDG eller Rødt for å demme opp for Senterpartiet, slik lederen av Oslo Ap, Frode Jacobsen, fortalte om til Aftenposten i forrige uke.

Men Støre leverer følgende analyse på hvorfor det nå snakkes om å stemme taktisk i Aps velgerkrets.

- Vi lever i ei tid da noen vil si at «miljøsaken er viktig for meg, og da ser jeg mot det partiet som snakker veldig mye om denne saken». Men så glemmer du samtidig at et samfunn er en større helhet, hvor vi er nødt til å ha kraft for å gjennomføre politikk skritt for skritt, sier Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer