Advarer mot ny bølge: - Alvorlig

Europa blir stadig mørkere på FHIs smittekart. Norsk ekspert knytter økningen til sesongen vi er inne i.

SMITTEPRESS: Coronatilfeller og innleggelser fortsetter å øke i både Norge og resten av Europa. Foto: Kirill Braga / Reuters
SMITTEPRESS: Coronatilfeller og innleggelser fortsetter å øke i både Norge og resten av Europa. Foto: Kirill Braga / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er nok en gang episenteret av pandemien, sa WHOs Europa-sjef Hans Kluge på en pressekonferanse i starten av november.

To uker seinere blir fortsatt smittekartet til FHI over Europa mørkere og mørkere.

Forrige uke opplyste EUs smittevernmyndighet om en forverret coronasituasjon i 44 regioner i Europa.

Av hvert hundre coronatilfelle som blir registrert i verden daglig, er 68 av dem i Europa, ifølge Reuters covid-19 tracker. På verdensbasis er tre av de fem landene med flest registrerte tilfeller europeiske land.

Samme oversikt viser at i alt 13 land i Europa nå har en smittetrend nær «peakingpoint», altså at gjennomsnittlig nye tilfeller rapportert daglig er opp mot det høyeste landet har hatt i løpet av pandemien.

Europa kommer etter

Storbritannia er et av landene på FHIs smittekart som er mørkerødt, og ifølge Reuters' oversikt er Storbritannia fortsatt det landet i Europa med tredje flest coronatilfeller daglig. Likevel har smittetallene og antall innleggelser vært på vei nedover siden midten av oktober, mens de i resten av Europa er på full fart oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer