Advarer mot nye stor-skjelv

Tyrkia ga ordre til to millioner tyrkere om å tilbringe natta ute, på grunn av frykt for et nytt skjelv av den typen som skjedde natt til tirsdag og som til nå har krevd nesten 7.000 menneskeliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orhan Tasanlar, guvernør i byen Bursa, ga ordre til sine to millioner innbyggere om å sove ute på grunn av de foruroligende advarslene som er kommet fra landets største jordskjelvobservatorium.

Lederen for observatoriet, Mehmet Ali Isikara, fortalte om «uvanlig» seismisk aktivitet i Nordvest-Tyrkia torsdag og oppfordret befolkningen til å være på vakt.

To mindre jordskjelv rystet Vest-Tyrkia med to timers mellomrom torsdag. Nå advarer jordskjelvobservatoriet tyrkerne om nye skjelv. Kandilli-observatoriet meldte om to mindre skjelv i løpet av dagen. Det ble ikke meldt om nye skader på grunn av disse skjelvene.

Det ene målte 5,0 på Richters skala, og hadde flere etterskjelv. Det var vanskelig å fastsette hvor senteret for skjelvet var.

To timer tidligere ble et skjelv på 4,8 registrert med senter i Akyazi, som ligger i samme område som ble rammet av det katastrofale skjelvet på 7,8 på Richter-skalaen tidligere i uka.

(NTB-Reuters)