Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot nye terrorangrep

Nye terrorangrep kan i dag ramme USA eller amerikanske interesser i utlandet, advarer FBI. Advarselen, som kom i natt, sier ingenting om mulige terrormål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarselen gikk ut på at FBI frykter at en mann fra Jemen sammen med et terrornettverk har planlagt angrep enten mot USA eller amerikanske interesser i Jemen, melder nyhetsbyrået Reuters.

I en av de mest spesifikke advarslene etter 11. september-angrepet, opplyser byrået at «ny informasjon tyder på at et planlagt angrep kan komme i USA eller mot amerikanske interesser i Jemen 12. februar 2002 eller en de påfølgende dagene».

Advarselen sier ingenting om mulige terrormål. FBI utpeker Fawaz Yahya al-Rabeei som en mulig leder for den eventuelle terroraksjonen, en mann som har flere alias. Han ble født i Saudi Arabia i 1979 og skal ha flere medhjelpere, men det er ingen ting som tyder på at al-Rabeei skal ha kommet seg inn i USA.

Selv om advarselen kommer rett etter at OL i Salt Lake City har startet, er det ingen etterretning som tyder på at lekene er et mål.

- Vær på vakt

FBI ber derfor både politiet og resten av befolkningen holde ekstra utkikk etter noe mistenkelig, samtidig som byrået ber folk opptre varsomt da disse personene skal være «veldig farlige». FBI har også ut bilder av al-Rabeei på internett og oppfordrer folk til å sende inn tips, melder Associated Press.

nettsiden til FBI er det også en liste over personer som skal være i nettverket til al-Rabeei.

Kilder sier til AP at informasjonen om terrortrusselen kom fram etter intervjuer av al-Qaida- og Taliban-fanger i Afghanistan og Guantanamo Bay på Cuba. Informasjonen FBI sitter på forteller ikke om angrepet er planlagt av eller involverer Osama bin Ladens al-Qaida-organisasjon.

Dette er fjerde gangen det amerikanske folk blir bedt om å være ekstra oppmerksomme på grunn av terrortrusler.

Den forrige meldingen kom 3. desember og trusselen sto over jula. Den ble imidlertid forlenget over OL i Salt Lake City og «utløper» nå 11. mars.

FRYKTET: FBI tror at 22 år gamle Fawaz Yahya al-Rabeei står i spissen for et nettverk som planlegger nye angrep mot USA en av de nærmeste dagene.
NYE MÅL: 11. september ble World Trade Center i New York angrepet, nå sier FBI at de frykter nye angrep i dag eller en av de nærmeste dagene.
AVHØR: Det er under intervjuer av fanger i Afghanistan og røntgenleieren på Cuba amerikanske myndigheter skal ha fått informasjonen om nye angrep.
Hele Norges coronakart