Advarer mot nytt snusforbud

Ungdomspartilederne mener deres egen regjering har viktigere ting å holde på med enn å forby smak på snus.

SNUS: Forbud mot å benytte smakstilsetninger i snus vurderes som et av tiltakene i Helsedepartementets tobakksstrategi, som legges fram til våren. Foto: Scanpix
SNUS: Forbud mot å benytte smakstilsetninger i snus vurderes som et av tiltakene i Helsedepartementets tobakksstrategi, som legges fram til våren. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederne i Unge Høyre, Unge Venstre, KrFU og FpU advarer sin egen regjering mot å begå en snusflause, som de frykter kan bli pinlig for dem.

Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, mener at snus ikke burde være et tema for Erna Solbergs regjering.

- Snus er et lovlig produkt for voksne mennesker. En blå regjering har ingenting med å blande seg i hvordan snusen er smaksatt. Dette føyer seg inn i rekken av tullete forbud som direktorater og andre foreslår. Politikerne burde bruke tid, energi og penger på viktige ting, i stedet for å begrense folks tilgang på et lovlig produkt, sier Sandra Bruflot.

UH-lederens bekymring deles av ungdomspartilederne i Venstre, KrF og Frp, som misliker signalene de har oppfattet om at et smaksforbud er på trappene. I Helsedirektoratets rapport «Folkehelse og bærekraftig samfunnsutvikling», som ble overlevert Helse- og omsorgsdepartementet i august i fjor lyder et av innspillene:

«Utrede lovendringer med hensikt å beskytte barn og unge mot tobakksrøyk og bidra til å hindre oppstart av tobakksbruk gjennom for eksempel utvidede røykeforbud, regulering av smaksstoffer i tobakks- og nikotinprodukter»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer