<strong>EVENTYRET:</strong> Det gjøres stadig nye, enorme funn på norsk sokkel, og oljen renner inn. Men industrien advarer mot overoppheting av markedet. Her blir Draugen-plattformen åpnet av kong Harald i 1993. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
EVENTYRET: Det gjøres stadig nye, enorme funn på norsk sokkel, og oljen renner inn. Men industrien advarer mot overoppheting av markedet. Her blir Draugen-plattformen åpnet av kong Harald i 1993. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX Vis mer

Advarer mot oljeoppheting

Nye, store funn på norsk sokkel gir økt optimisme, men industrien advarer mot overoppheting av markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare Aker Solutions alene vil leie inn 1200 personer neste år, skriver Stavanger Aftenblad.

Statistisk sentralbyrå anslår at investeringene i olje- og gassvirksomheten i 2012 vil beløpe seg til rundt 184,6 milliarder kroner. Det er 33,8 milliarder kroner mer enn anslagene for inneværende år.

Det er den høye oljeprisen og mange modne felt på norsk sokkel som er hovedårsaken til de økte investeringene.

- Vi må finne en balanse mellom å ta beslutninger om utbygging av nye funn og å ta ut ressursene fra modne felt, som det haster å komme i gang med, sier Kjell Pedersen, administrerende direktør i Petoro.

I 2011 ble det boret over 50 letebrønner. I 2012 anslås det at antallet vil ligge på samme nivå. Samtidig er det høy aktivitet også på de eksisterende feltene.

- Derfor må vi nok regne med å gå ut av landet for å få utført en del oppdrag. Men vi må passe oss for økte kostnader hvis aktivitetsnivået blir for høyt, sier Johannes Kjøde, ressursdirektør i Oljedirektoratet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer