Advarer mot opprør i hele Irak

Sjiamilits slår tilbake mot irakisk storoffensiv i oljerike Basra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tilhengere av den ytterliggående sjialederen Moqtada al-Sadr har gått inn for en nasjonal ulydighetskampanje for å stanse angrepene mot Mahdi-hæren.

Erklæringen fra al-Sadrs hovedkvarter i Najaf er en respons på irakiske sikkerhets-styrkers storoffensiv mot den oljerike byen Basra i Sør-Irak.I dag ble fire mennesker drept og minst 18 skadd da sikkerhetsstyrkene støtte sammen med medlemmer fra sjiamilitsen, melder nyhetsbyrået AFP.

15 000 soldater

Etter at britene trakk seg ut av Basra i desember, har det brutt ut rivalisering mellom Badr-organisasjonen alliert med den mektige Abdel Aziz al-Hakim og et mindre sjiamuslimsk parti.

Derfor iverksatte irakiske sikkerhetsstyrker i går en operasjon rettet mot Mahdi-hæren.  Til sammen ni mennesker er drept, og BBC melder at så mange som 15 000 soldater kan være involvert i kampene.

Fjernsynsbilder viser irakisk soldater som løper gjennom gatene og skyter, og søker dekning bak ambulanser som raser forbi. Tjukk røyk fra eksplosjoner ligger over byen, sørøst for Bagdad.

Advarer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer