Advarer mot opptøyer

Republikanske nasjonalister planlegger ifølge politiet et alvorlig angrep under Oransje-ordenens marsj i Nord-Belfast i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror aksjonistene planlegger å angripe marsjen med syre- og bensinbomber idet den passerer gjennom et katolsk nabolag. Halvmilitære grupper skal ha fraktet inn ungdommer med busser for at de skal kunne ta del i opptøyene, sier provinsens visepolitisjef Alan McQuillan.

- Hensikten er å organisere et større opprør slik at disse menneskene ender i konflikt med politiet og hæren, sier McQuillan. Politiet har fått informasjon om at store mengder bensin- og syrebomber er blitt produsert.

Like etter McQuillans kunngjøring viste sju halvmilitære unionister sin styrke foran et bål i Vest-Belfast. De leste en uttalelse fra de protestantiske væpnede gruppene UDA og UFF.

- Vi kan ikke stå stille å se på at protestantiske familier blir myrdet. Hvis disse angrepene fortsetter har vi ikke noe annet valg enn å svare deretter, het det i uttalelsen. En ung protestant mistet livet torsdag kveld etter skader han ble påført lørdag.

(NTB)