Advarer mot organisert Lego-kriminalitet

Sleipe Lego-tyver har en helt egen bruksanvisning.

POPULÆRT TYVGODS: Lego har nå blitt så dyrt at enkelte tyver spesialiserer seg på de populære plastbrikkene. Foto: Carbone14 / Flickr / Creative Commons
POPULÆRT TYVGODS: Lego har nå blitt så dyrt at enkelte tyver spesialiserer seg på de populære plastbrikkene. Foto: Carbone14 / Flickr / Creative Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er den britiske avisen The Telegraph som i dag advarer mot en ny internasjonal tyveri-trend: Lego-tyveri.

Og det er ikke barnestreker det er snakk om. Prisene på sjeldne Lego-sett er nå så høye at det finnes tyveribander som spesialiserer seg på stjele sjeldene Lego-sett og brikker.

En uåpnet eske med Frihetsgudinnen i Lego (2899 brikker) fra 2000 går nå for over 60 000 kroner, skriver The Telegraph. På ebay selges ubrukte Star Wars-sett for over 10 000 kroner.

Perfekt tyvgods Lego veier lite, er lett å selge, øker i verdi over tid og er vanskelig å spore, sier erfarne Lego-selgere.

- Det er ikke noe merkelig at folk stjeler Lego, sier Nathan Francis, som selger Lego på hobbybasis.

I USA har det blitt avdekket flere store Lego-tyverier. I Phoenix brukte politiet fire måneder på å etterforske en firerbande som hadde stjålet Lego for over en million kroner fra  byens lekebutikker.

- Det som er virkelig trist er at dette er butikker for barn, sa James Holmes, talsmann for Phoenix-politiet, etter pågripelsen tidligere denne måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer