Advarer mot pakkesvindel

PostNord advarer mot å klikke på lenka, og ber folk om å slette mailen.

SLETT DEN: Alle som har fått følgende mailen i innboksen, rådes til å slette den. Skjermdump: PostNord
SLETT DEN: Alle som har fått følgende mailen i innboksen, rådes til å slette den. Skjermdump: PostNord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venter du som mange andre pakker nå i julegaveinnspurten? Pass opp for falske pakkemeldinger, advarer PostNord.

Facebook har de lagt ut bilde av en av de falske meldingene. Der står det at mottaker har en pakke som står på distribusjonssenteret i Oslo, men at utestående fraktkostnader må betales før levering.

- Dette er et svindelforsøk, og ikke utsendt av oss. Ikke trykk på lenken som er oppgitt i mailen, og samtidig oppfordrer vi alle som har mottatt en slik e-post til å slette den, skriver selskapet.

- Vanskelig å si noe om omfanget

Kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen i PostNord sier til Dagbladet at de ikke kjenner til det eksakte omfanget, men at det foreløpig ser ut som det største svindelforsøket de har opplevd.

- Dette er noe som har tatt av de siste to åra. Men dette er det mest intense svindelforsøket så langt. Vi har aldri opplevd så mange henvendelser på én gang, så det er ganske intenst akkurat nå.

Thorvaldsen forteller at svindelforsøk som dette foregår utenfor deres datasystemer og at det derfor er «utenfor PostNords kontroll». Selskapets sikkerhetsavdeling vil ta en vurdering på om det skal politianmeldes og etterforskes internt.

- Disse svindlerne blir mer og mer utspekulerte, og kvaliteten på det de prøver på blir stadig bedre. Dette er et særlig bransjeproblem, og noe alle må være obs på, sier han.

Han oppfordrer folk til å finlese slike meldinger for å før de gjør noe. Dersom man venter på en forsendelse fra PostNord, vil alltid PostNord være avsender.

- Er du i tvil - kontakt oss, oppfordrer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer