Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot peanøtter i sjokoladeprodukter

Toro trekker tilbake parti sjokoladeprodukter.

ADVARER: Toro advarer mot sjokoladeprodukter. Foto: Toro
ADVARER: Toro advarer mot sjokoladeprodukter. Foto: Toro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er funnet spor av peanøtter i et parti kakao brukt i Toros sjokoladeprodukter. Det kan føre til at personer med hyperallergi kan få allergiske reaksjoner og anfall av å spise mange av Toro-produktene.

Kakao-partiet med pianøtter har blitt kjøpt av en ekstern leverandør som har garantert for at kakaoen skulle være helt fri for spor av nøtter eller pianøtter.

På sine egne nettsider advarer Toro peanøtt-allergikerne mot å spise ti av deres produkter (se faktaboks til høyre).

- Toro har nulltoleranse overfor nøtter og peanøtter i produkter der dette ikke er deklarert, skriver Toro på sine nettsider.

- Vi har derfor valgt å trekke samtlige produkter som inneholder kakao med spor av peanøtter tilbake fra markedet, står det videre.

Produsenten understreker at produktene som trekkes tilbake er helt ufarlig for folk som ikke er allergiske mot pianøtter.

Partiet med de ti ulike Toro-produktene trekkes tilbake fra markedet, men vil bli sendt ut igjen etter at produsentene har merket produktene med at det kan inneholde spor av peanøtter.

Har du kjøpt noen av produktene og er i risikogruppa, kan du levere dem tilbake der du kjøpte dem og få erstatning, skriver Toro på sine sider.