Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Advarer mot pedofil-uthenging

LONDON (Dagbladet): Flere framtredende politifolk, blant dem politimesteren i Gloucester, Tony Butler, advarer mot å henge ut pedofile i avisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndagsavisa News of the World som i helga offentliggjorde bilder og navn på 49 dømte pedofile. Avisa hevdet at det er 110.000 pedofile i landet, og at den vil offentliggjøre navn og bilder på alle.

Framtredende politifolk mener uthengingen kan føre til at de pedofile går i dekning, og at det dermed blir vanskelig for politiet å føre kontroll med dem. Slik uthenging har også ført til overfall på uskyldige.

PR-bløff?

Det vil ta News of the World 40 år å offentliggjøre alle navnene hvis de holder seg til 49 hver søndag, skrev den mer nøkterne The Guardian i går. Avisa mente hele historien er en PR-bløff for å hjelpe på det synkende opplaget.

Politimester Tony Butler fortalte at han forsøkte å overtale News of the World til å la være. Han mente det kan skade barns interesser fordi de pedofile vil flytte, eventuelt skifte navn. I dag har politiet et register over pedofile og kan dermed lett få fatt i dem hvis det skjer overgrep i det området der de bor. Dette registeret er forbeholdt politiet og skal ikke gis til privatpersoner eller aviser.

Støtter avisa

Foreldrene til Sarah Payne (8), som nylig ble drept, sto i går fram i britisk fjernsyn og sa at de støtter News of the World. De mener det er viktig at foreldre får vite det hvis det bor en pedofil i nærheten, slik at de kan ta sine forholdsregler. Politiet frykter at det er en pedofil som har drept Sarah Payne. Hun ble funnet drept og naken før helga.

Overgrep mot barn er et stort problem i Storbritannia. Barneorganisasjonen NSPCC (National Society for the Prevention of Cruelty to Children) anslår at minst 110.000 britiske menn er dømt for sexovergrep mot barn, mens det bare er 12.000 i politiets register over pedofile.

HENGTE UT: Søndagsavisa News of the World offentliggjorde bilder og navn på 49 dømte pedofile.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media