«Gyda» og kjøreforhold

Advarer mot piggfrie dekk

Biler med piggfrie dekk må droppe kjøreturen inntil videre, tvitrer politiet i Nordland. Det er speilglatt på E6 mellom Korgfjelltunnelen og Majavatn.

KJEMPEGLATT: Politiet sier at biler med piggfrie dekk ikke må kjøre i det nåværende værforholdene. Foto: Statens vegvesen/NTB
KJEMPEGLATT: Politiet sier at biler med piggfrie dekk ikke må kjøre i det nåværende værforholdene. Foto: Statens vegvesen/NTB Vis mer
Publisert

– Alt av mannskap er ute og strør veien, men det legger seg is over igjen like fort. Vogntog og biler med piggfrie dekk bør vente til veien er kjørbar, tvitrer politiet onsdag ettermiddag.

Det er svært vanskelige kjøreforhold, redusert framkommelighet og stengte veier mange steder.

ESKTREMVÆR: Ekstremværet Gyda feier inn over landet. Dagbladets reporter på Alnes fyr utenfor Ålesund fikk kjenne vinden på kroppen. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Foto: Emma Thingstad Dalen / Dagbladet TV Vis mer

– Publikum i de berørte områdene bør vurdere ekstra nøye om de må ut og kjøre, eller om de kan la bilen stå. Følg med på værmeldingene, sjekk trafikkmeldinger på vegvesen.no, lytt til radio og følg med på hva mediene rapporterer, oppfordrer Nils Audun Karbø i Statens vegvesen i en pressemelding.

Det er ventet at ekstremværet «Gyda» vil skape store problemer for trafikken onsdag, torsdag og kanskje deler av fredag på Vestlandet, i Midt-Norge og Nord-Norge, samt deler av Innlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer